Dömötör wc-tartály felszerelése és beüzemelése

Dömötör wc-tartály javítás

A Dömötör a mai napig a legkedveltebb hazai gyártású wc-tartály.Ennek az oka az egyszerűsége és a könnyen és olcsón javíthatósága. Működése megbízható mert más típusoktól eltérően a leeresztőszelep alján található tömítést nem a ránehezedő víz vagy egy bonyolult mechanika, hanem egy rugó szorítja le. Töltőszelepe is nagyon egyszerű megoldás. Mint mindennek ennek is vannak hátrányai is, ilyen például, hogy elég zajos a drágább típusokhoz képest.

Másik hátránya,hogy nincs benne szigetelés ezért hajlamos kevésbé fűtött wc helyiségekben párásodni és a lecsöpögő pára eléggé zavaró lehet. A Dömötör tartályokat leginkább felülre szokták szerelni de alsó szerelésűként is jól működik. Érdemes tudni,hogy ez a típus a fedele nélkül nem működik mert a benne lévő víz a tartályt pár milliméterrel szétfeszíti és a lehúzókar kiakad a helyéről.A mellékelt képen látható a wc-tartály belső felépítése. A leggyakoribb meghibásodás a leeresztőszelep gumi tömítésének az elöregedése.

wc tartály tömítőgumi

Esetünkben a csere oka,hogy a leeresztőszelepet kellett volna cserélni, de a megrendelő azt kérte,hogy cseréljük újra az egész tartályt mert már elég régi és ez már meg is látszik rajta más típusú tartályt nem kér mert meg volt elégedve a Dömötörrel. Sajnos az új tartályt nem lehetett a régi helyére akasztani mert az előző szerelő nem a gyári csavarokat használta, hanem átfúrta a tartály hátsó falát és úgy csavarozta hozzá a wc fa hátlapjához. Ezért vízmárték használatával a megfelelő magasságba és egymástól jó távolságra becsavaroztuk a gyári rögzítő csavarokat amire az új wc-tartályt rá kell akasztani.

Ezt a típust a dobozában nem összeszerelve kapjuk azt a vízszerelő szakembernek kell összeszerelni, ami azt jelenti,hogy a töltő és leeresztőszelepet a kicsomagolás után kell a tartályba beszerelni.

Dömötör wctartály beszerelés
A tartály öblítőcsövének a csatlakozását meghagytuk, hogy ne kelljen az öblítőcsövet átalakítani, mert az újabb tartályoknak más a csatlakozása. A flexibilis vízbekötő csövet is kicseréltük egy újonnan vásároltra, hogy azzal se legyen sok évig problémája a tulajdonosnak és ellenőriztük a wc kagyló öblítőcső gumi tömítését is amit úgy ítéltünk meg, hogy jobb most kicserélni mert igaz, hogy még nem szivárgott de már eléggé el volt öregedve.
Vállaljuk minden típusú-gyártmányú wc-tartály cseréjét-javítását garanciával.