Szifon szakszerű szerelése

Szifoncsere

Következő megrendelőnk problémája az volt, hogy a fürdőkád túlfolyója eltört és beesett a kád mögé. Mivel a kád be van falazva és lecsempézve és nincs szerelőajtó , ezt csak bontással lehet javítani. A tulajdonos úgy döntött, hogy a régi hagyományos gumidugós szifont korszerűbb bovdenes dugókiemelős szifonra cseréli ha már úgy ki kell bontani a kád oldalát. A bowdenes szifonoknál a túlfolyó elfordításával kiemelkedik a dugó, így leeresztve a vizet.

A kád mellett lévő mosdót ki kellett szerelni mert egyébként nem lehetett volna hozzáférni a kád oldalának a kivágásához. A kád becsempézett oldalát flexel vágtuk ki miután az előre megvásárolt harminc centiméter szer harminc centiméteres szerelőajtót már megvettük. A műanyag szerelőajtót körberajzoltuk majd flexel gyémántkorong segítségével méretre kivágtuk, hogy a szerelés után csak be kelljen ragasztani a méretre vágott nyílásba.

A szerelést nehezítette a kád mellett lévő fűtéscsövek és a fűtőtest. Az új szifon felszerelésénél fokozottan ügyelni kell a gumi tömítések pontos illeszkedésére a szivárgások elkerülése érdekében.
A fürdőszoba csatornarendszerek szerves részét képezik a kádszifonok, amelyek az elhasznált víz és szennyeződések hatékony elvezetését biztosítják.

A kádszifonok két fő típusa a bovdenes és a hagyományos gumi dugós sifonok. Mindkét típusnak megvannak saját előnyei és hátrányai, melyeket érdemes áttekinteni a megfelelő választás érdekében. A kádszifon típusának kiválasztása számos tényezőtől függ, például egy használatot, a telepítési és karbantartási igényeket, valamint az esetleges költségkorlátokat. A bovdenes kádszifonok modern és kényelmes megoldást kínálnak, a túlfolyó gombjának az elfordításával zárjuk vagy nyitjuk a lefolyót a fürdővíz leeresztéséhez.

Azonban az összetettebb rendszer miatt a karbantartás bonyolultabb lehet, és nagyobb költségekkel is járhat.
A hagyományos gumi kádszifonok egyszerű és megbízhatóak, általában alacsonyabb árfekvésűek, és könnyen telepíthetők és karbantarthatók. Azonban a használat során kisebb mértékű kényelmetlenséget okozhat a gumi dugó közvetlen kezelése miatt.
Végül a választás az egyéni preferenciákra és a konkrét helyzetre épül. Fontos alaposan mérlegelni a különböző típusok előnyeit és hátrányait, valamint konzultálni szakemberekkel, ha szükséges, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb kádszifon típust a saját igényeinknek és körülményeinknek megfelelően.

Kész fürdőszoba

Fontos kiemelni, hogy kád vagy más szifon vásárlásakor ajánlott az ismert, bevált márkák, típusok között válogatni mert ismeretlen névtelen alkatrészt nem ajánlott beépíteni semmilyen lefolyó vagy vízhálózatba.
Huszonöt éves vízszerelő tapasztalattal várjuk megtisztelő megrendelését ha a lakásában bűzzáró szifont kell cserélni vagy javítani. Befalazott kád esetében bontással és helyreállítással is meg tudjuk oldani a feladatot.
Telefonszámunk: +36 20 226 07 37