Fürdőszoba felújítás

Felújítás előkészületei:

Fürdőszoba felújításkor fel kell készülnünk a fürdőszobánk átmeneti nélkülözésére. Felújításkor a fürdőszobánk időszakosan használhatatlan lesz. Ennek az időtartama már a munka felmérése során kiderül. Befolyásolja az átalakítás és a felújítás mértéke, de még az évszak is. Hideg, párás időben lassabban kötnek meg az anyagok. Meg kell oldani a helyiség elszeparálását a lakás többi helyiségétől.

Fürdőszoba felújítás fázisai:

  • régi burkolat és a szerelvények, berendezési tárgyak bontása
  • szükség szerint az aljzat, vagy a falon lévő vakolat nem stabil, annak eltávolítása
  • vízvezeték és csatorna kiépítése
  • zuhanyzónál az aljzat és a fal vízszigetelésének kialakítása
  • burkolás
  • új szerelvények beszerelése, szekrények szerelése
  • kapaszkodók, wcpapír tartó, egyéb kiegészítők felfúrása, felszerelése, bekötése

Fürdő felújítás megtervezése:

A legegyszerűbb, ha látványterveket is szeretnénk, akkor megbízunk egy erre szakosodott szakembert. Mi magunk is megtervezhetjük az új fürdőnket, ezt weblapokból vett ötletekkel jó kezdeni. A vízvezeték felújításának megtervezéséhez kérje szakemberünk segítségét. Új fürdőszobák vízvezetékeinek, lefolyóinak kiépítését bízza megbízható vízvezetékszerelő szakemberünkre, mert rögtön a munkálatok elején Ő építi ki a csaptelepek, lefolyól helyét és az itt elkövetett hibák, szakszerűtlen kivitelezés az egész hátralévő felújítási munkálatokat hátrányosan befolyásolják.

Pl: rossz magasságú csaptelep kiállások, nem jó magasságú lefolyók. Ezeket utólag nem lehet átalakítani. Így teljes mértékben átformálják az eredeti elképzeléseket, illetve kompromisszumos megoldásokhoz vezetnek.

Tehát a felújítás alkalmával több szakma épül egymásra. Ezért fokozott előrelátás és figyelem szükséges. A szakemberek közötti jó kommunikáció szinte létfontosságú a zökkenőmentes felújítás érdekében. Ezért fontos Önnek, hogy minket válasszon, mert összeszokott vízvezetékszerelő és burkoló szakemberek állnak a rendelkezésére. A fürdőszobák szigetelése nagyon fontos. Főleg a zuhanyzók és kádaknál, mivel biztosan nem szeretne vizes foltokat találni az átellenes falon.

Zuhanykabin összeszerelés

Következő munkánk egy zuhanykabin összeszerelése. Ezt, ha nagyon ügyes az ember házilag is meg lehet csinálni, de fel kell készülni arra, hogy az összeszerelési rajz nem elég részletes és ideális körülményeket vesz figyelembe. Ez nem így szokott lenni a legtöbb esetben.

Amik nehézségeket szoktak okozni:

1. Nem teljesen vízszintes a padló. A zuhanytálca alján állíthatóak a lábak, de tapasztalat hiányában elég nehéz beállítani úgy, hogy vízszintes legyen és ne is billegjen.
2. A sarok nem tökéletesen derékszögű. Így nem illeszkedik pontosan a zuhanytálca és a kabin is feszülhet, ami idő előtti tönkremenetelét okozza. A jó beállítás még tapasztalt szerelőnek is okozhat fejtörést.
3. Ha a fal nem teljesen függőleges. Nagyon megnehezíti a zuhanykabin rögzítését.
Ha bármely sík eltérése túl nagy szinte lehetetlenné teszi a zuhanyzó összeszerelését.
Ezért ha zuhanyzó kialakítását tervezi, jó ha már előre kikéri szakember véleményét.
Minden esetben ellenőrizni kell a csomagolás sértetlenségét a benne található alkatrészek meglétét, erről lista van az összeszerelési utasításban.
Mi azt ajánljuk hogy ilyen munkát bízzon szakemberre, aki garanciálisan, pontosan el tudja végezni az összeszerelést. Nem beszéltünk arról még, hogy minden esetben a csempét is fúrni kell, ehez jó minőségű fúrógépre és fúrószárra van szükség, no meg egy kevés tapasztalatra. A jó szigetelés is alapvető, hiszen ha ez nem tökéletes, akkor kiszivárog a víz a kabinból, ami napi szinten zavaró és balesethez is vezethet!

KAPCSOLATFELVÉTEL