Beépített wc tartály javítása, szerelése

Minden tipusú beépített wc tartály javítása garanciával.

A beépített wctartályokra  szakosodva, rövid határidővel, akár aznapi kiszállással vállaljuk a beépített wc tartályok javítását, szerelését garanciával.
Önnek nem kell napokat várni! A tönkrement alkatrészt órákon belül pótoljuk, garanciával!

Beépített wc tartály márkák:

  • Geberit
  • Grohe
  • Schell
  • Alca

Több gyártó is gyárt ilyen tipusú wc tartályokat, de én ezeket a márkákat szoktam javasolni a beépítésre mert ezek a legmegbízhatóbb, legtartósabb márkák és nem utolsó sorban az alkatrészellátásuk is sok év múlva is biztosított lesz.

Ez a szempont az egyik legfontosabb mert ha évek múlva meghibásodik a tartályunk és nincs hozzá cserealkatrész, akkor a tartályt ki kell vésni a falból ami maga után vonz egy wc helyiség vagy fürdőszoba felújítást.

Beépített wctartály javítás Budapesten

Budapesten nincs kiszállási díj, megbeszélés alapján viszont egész Pest megyében vállalok javítást.
A beépített wc tartályok ránézésre, funkcionalitásuk szempontjából alig térnek el egymástól.

Mint ahogy lenni szokott egyik márka alkatrészei nem passzolnak egy másik gyártmányhoz. Ezzel a gyártók megtartják egyediségüket és csak a saját gyártmányú alkatrész beépíthető. Az utángyártott alkatrészek megjelenését azzal akadályozzák meg, hogy akár évente módosítanak valamit az alkatrészeken.

Kell-e falat bontani egy meghibásodás esetén?

Hogyha le kell verni a csempét a falról és ki kell bontani a tartályt a falból az mindenkinek a rémálma, hiszen ez egy fürdő vagy wc helyiség felújításával jár együtt. A falsík mögé szerelt wc tartályokat rendkívül ritka esetekben kell kibontani a falból.

Minden szerelési munka, alkatrészcsere elvégezhető a nyomólap mögötti szerelőablakon keresztül. Leginkább szerelési próbálkozások közben fordulhatnak elő olyan végzetes hibák ami miatt csak a tartály cseréjével lehet javítani a problémát.

Beépített wctartály javítás Budapesten

Ezért is tanácsolom, hogy csak olyan személy nyúljon bele a tartály belsejébe akinek van tapasztalata az ilyen tartályok javításában és ne engedjünk egy olyan szerelőt hozzányúlni akinek nincs megfelelő tapasztalata a márka és típus szerelésében.

Ezt rögtön láthatjuk ha nem rutinból kezdi el a szerelést. Javíthatatlan szerelés közbeni hiba ha nem jól próbál a szerelő kivenni a tartályból egy alkatrészt és eltörik a tartályban egy rögzítőfül vagy a leeresztőszelep alja, lyen esetekben sajnos nincs lehetőség a tartály javítására, csak a cserével lehet orvosolni a hibát.

A beépített wc tartályok javításához ügyességre és gyakorlatra van szükség mert a javítást egy elég szűk szerelőajtón keresztül kell elvégezni és az alkatrészek kiemelésének tudni kell a sorrendjét és a trükkjét. Ezért is van, hogy nem minden szakember tudja elvégezni a szerelést ,mert egyszerűen nem fér be a keze a szerelőablakon.

A mi vállalkozásunk minden gyártmányú beépített wc tartály beszerelésével és javításával foglalkozik garanciával. Alkatrészbeszerzés pár órán belül (nyitvatartási időben).

KAPCSOLATFELVÉTEL

Házilag javítható-e a beépített wc-tartály?

A beépített wc tartályoknál az összes működtető alkatrész a tartály belsejében van elhelyezve ami a falsík mögött van. Az alkatrészek cseréjét egy eléggé kis méretű szerelőablakon keresztül lehet elvégezni ami kellő hozzáértést és nagy rutint kell szerezni ahhoz, hogy ezeknek a típusú tartályoknak a szereléséhez biztonsággal neki tudjunk állni.

Ha szerelés közben véletlenül eltörünk egy nem cserélhető alkatrészt, ez előfordulhat akkor ha a szerelést végző személy nem tudja, hogy hogyan kell kiszerelni a tartály belsejéből a töltő vagy a leeresztő szelepet.

Többször tapasztaltuk már, hogy a figyelmeztetések ellenére sok esetben házilag próbálják megjavítani az elromlott tartályokat ami sok esetben már a nyomólap leszerelésénél megakad mert annak is van módja hogyan kell leszedni.

Nyomólap

Többször láttuk, hogy a nyomólap leszerelési próbálkozás közben vagy a nyomólap vagy annak a rögzítő eleme eltört. Ilyen esetben a javítás sokkal többe fog kerülni mintha rögtön szakembert hívtak volna, nem beszélve a tartály belső rögzítési füleinek a töréséről ami javíthatatlan és csak a tartály cseréjével oldható meg.

Előfordult, hogy a tulajdonos nem javíttatta meg a meghibásodott tartályát ami folyamatosan szivárgott a wc kagylóba, hanem leszerelte a nyomólapot és a tartály elzárójánál minden használat után elzárta a vizet.

Ez a lehető legrosszabb megoldás mert az a elzáró nem arra van tervezve, hogy folyamatosan nyissák-zárják, így hamar tönkremehet. Ezt az alkatrészt pedig nem lehet bontás nélkül kicserélni.

A leggyakoribb kérdések a beépített wc tartályokról:

Ha egyszer meghibásodik akkor ki kell bontani az egész tartályt a falból?

Sokan tartanak attól, hogy a falba építsék be a wc tartályt mert mi lesz ha meghibásodik. Megnyugtathatok mindenkit az ilyen típusú tartályok mind javíthatóak bontás nélkül ha nem a tartály teste tört el, ami csak helytelen beszerelés vagy nem hozzáértő szerelő javításával történhet.

Alca beépített wctartály javítása

Biztos nem szakad le? Főleg egy testesebb ember alatt?
Biztosan nem!
Ezeknek a tartályoknak a wc csészéje nem a csempéhez, falhoz vannak csavarozva, hanem egy beépített acél szerelőkerethez vannak rögzítve, tehát kizárt, hogy leszakadjanak. Ezek a szerelőkeretek elbírnak legalább négyszáz kilót, így vannak gyártva.

Főbb előnyei:

Szép esztétikus megjelenés: A csempén csak a nyomólap látszik.

Időtálló megoldás: Mivel a falsík mögött van nem kell azért cserélni ahogy a falon kívülieket, mert megkopott, már nem szép. Ezeknél legfeljebb a nyomólapot kell lecserélni ha megkarcolódik vagy más sérülés éri.
Higiénikus, mert a wc kagyló nem a padlón áll, így könnyebb a takarítás és látható tartály sincs amit külön tisztítani, fertőtleníteni kell.

Garancia:
Öt, hat év garanciát vállalnak a gyártók ezekre a tartályokra gyártmánytól függően. Az alkatrészellátásuk pedig huszönöt évig biztosított tehát biztosan nem kell kibontani a falból hosszú időn keresztül alkatrészhiány miatt.

Beépített wc tartályok meghibásodásai.

Wctartály belső alkatrészei

A beépített wc tartályok öt fő alkatrésze:
-Nyomólap. Ennek az általában krómozott lapnak a megnyomásával húzhatjuk le a wc-t. Kétféle típussal találkozhatunk, amit ránézésre meg lehet különböztetni, az egyiken egy a másikon két működtető lap vagy gomb látható.

A két gombos kivitel víztakarékosabb öblítést is lehetővé tesz. Ami nem látható, hogy belül egy működtető rudazat van ami emeli a leeresztő szelepet ilyet a Geberit használ. A Grohe beépített tartályok működtetése abban tér el legjobban, hogy az újabb típusokat egy pneumatikus működtető rendszer hozza működésbe.

-Töltőszelep.
A töltőszelep feladata, hogy a tartályból leengedett vizet pótolja. Ez a szelep egy flexibilis csővel van rákötve a tartály elzárójára. A töltőszelep működése minden típusnál azonos. Ha a vízszint eléri a beállított magasságot akkor a töltőszelep egy úszó segítségével elzárja a vizet.

-Működtető szerkezet.
A működtető szerkezet a nyomólap mögött található rudazat ami gyártónként különböző. Van olyan típus ami emeli és van olyan ami lenyomja a töltőszelepet a víz leeresztéséhez a tartályból. A Grohe gyártmánynak egy egyedi pneumatikus szerkezete van.

-Elzáró.
Minden beépített wc-tartálynak van egy belső sarokcsaphoz hasonló elzárója, hogy meghibásodás esetén el lehessen zárni a vizet a tartályban. Ehez csatlakozik egy flexibilis bekötőcső ami a töltőszelepre van kötve.

Leeresztőszelep.
A leeresztőszelep a tartályok középső részén találhatóak. Ennek funkciója, hogy a nyomólap megnyomásakor felemelkedik és leereszti az öblítőcsövön a vizet a wc kagylóba. A szelepet elég ritka esetben kell cserélni, szinte mindig elegendő az alján található gumi tömítés cseréje.

Gyakori meghibásodások:
A leggyakoribb hiba amikor a wc kagylóba folyamatosan szivárog a víz a tartályból. Ilyen esetben a leeresztőszelep alján lévő gumi tömítés ment tönkre és nem tartja meg a vizet. Az ilyen szivárgás a töltőszelep hibájára is utalhat.

Ha azt látjuk a nyomólap leszerelése után, hogy a tartály belsejében túl magas a vízszint és a túlfolyón keresztül távozik a felesleges víz a kagylóba az a töltőszelep hibájára utal. Ilyenkor sok esetben segít ha a töltőszelep szintjét lejjebb állítjuk de ez csak ideiglenesen oldja meg a problémát a szelepet mindenképpen újra kell cserélni a megbízható és hosszútávú működés érdekében.

Ezek a javítások nem olyan nagy ördöngősségek de jobb ha ebben jártas vízszerelő szakemberre bízzuk a javítást mert nagy tapasztalatot és óvatosságot igényel egy ilyen szerelés mert ha véletlenül eltörünk egy alkatrészt legrosszabb esetben a tartályt ki kell cserélni ami falbontással jár.

Vállaljuk minden típusú wc-tartály javítását beszerelését legyen az beépített illetve hagyományos külső tartály garanciával.

TEL.: 0620-226-0737