Csaptelepek, csapok cseréje

Garancia: Minden csaptelep szerelésre, amit mi cseréltünk le a szerelésre egy év garanciát vállalunk. A csaptelepre a gyártó vállalja a garanciát, ezért sem javasolt az alsóbb árkategóriás csaptelepek felszereltetése mert sokszor elég hamar meghibásodnak.

Különösen igaz ez a kád-mosdó töltő (KMT) csaptelepekre. Ezek a tipusok a mosdóra vannak felszerelve és a kifolyócsövüket lehet átfordítani a kád fölé. Ezeknek a típusoknak a leggyakoribb hibája a zuhanyváltó szétesése, vagy kopása ami miatt egyszerre folyik a víz a zuhanyrózsából és a csaptelep kifolyó csövéből.

Ezek a hibák miatt ajánlott ezekre a csaptelepekre több pénzt áldozni mert az olcsó kínai csapok a meghibásodások miatt több pénzt emésztenek fel, mintha egy márkás csaptelepet szereltettünk volna fel már rögtön az elején.

A csaptelepek között két fő típust különböztethetünk meg: Vannak a hagyományos két tekerőgombos kivitelek és a korszerűbb egykaros, kerámiabetétes kivitelek.

Ezekről a csapokról megoszlik az emberek véleménye, van aki a hagyományosra esküszik és van akinek az egykaros a szinpatikusabb. Meg kell említeni, hogy nem mindenhová ajánlott az egykaros csaptelep, főleg olyan épületekben ahol a csőhálózat már nagyon régi, rozsdás, vízköves.

csaptelep

Elég sokszor kellett javítanunk egykaros csaptelepet az eldugulása miatt. Többször kérték is tőlünk, hogy az egykaros csapot inkább cseréljük vissza a hagyományos két tekerőgombos típusra.

A csaptelepeket jellemzően fényes króm bevonattal látják el, de vannak olyan típusok is amik matt és többféle színben is kaphatóak. A matt bevonat hátránya, hogy a tisztítása elég nehéz, mert a matt bevonatba könyen beletapad a szennyeződés.

Ezért az új csaptelepek vásárlásának a során fontos szempont a jól tisztíthatóság. Új csaptelep vásárlásakor mindig számlát kell kérni mert a csaptelepre a gyártó adja a garanciát, számla nélkül pedig hiba esetén nem lehet érvényt szerezni a garanciára.

A csaptelepek fajtái:

Álló csaptelepek. Álló csapteleppel találkozhatunk a mosogatótálcára vagy a mosogató munkalapra szerelve. Ennél a tipusnál ajánlott a tálcára szerelni a csapot mert ha alászivárog a víz az nem fogja tönkretenni a munkalapot. Álló csaptelepet láthatunk még mosdóra szerelve.

Fali csaptelepek:
Ezeket a csapokat kádnál.zuhanykabinban, konyhában a mosogatónál láthatjuk. A fali csaptelepek kötési távolságuk szabványos így biztos, hogy az új passzolni fog a régi helyére. A tökéletes vízszintbe állítást a csaptelephez csomagolt Z idommal lehet megoldani.

Vállalkozásunk minden tipusú csaptelep cseréjét vállalja garanciával és rövid határidővel.