Mosógép bekötése panel lakásban kombinált szelep és a sarokcsap cseréjével

Mosógép bekötés

A megrendelő az internet segítségével talált meg minket és a telefonhívása alkalmával elmondta, hogy a mosógépét ami egy régebbi típus, azt be kellene kötni a mosdó alatti szifonra és a vízcsatlakozási helyre, ami egy kombinált szelep.

A kombinált szelepet le is kéne cserélni egy újra, mert nem lehet elzárni, eddig a vízóránál volt elzárva a víz, mert nem lakott senki a lakásban.

Kiérkezéskor láttuk, hogy a mosógép egy régebbi típusú készülék, amely még jó állapotban van, de a kombinált szelepet le kell cserélni mert már nem lehetett vele elzárni a vizet és ráadásul még az elzárógomb alól is csöpög a víz.

Megbeszéltük, hogy a melegvíz oldali sarokcsapot is kicseréljük és akkor biztos, hogy sok évig nem lesz semmi probléma az elzárókkal.

A vízszerelés munka megkezdése előtt a vízóránál vagy a lakás fő elzárójánál el kell zárni a vizet. Ha ezzel megvagyunk, akkor a szelepekről le kell szerelni a flexibilis csöveket ezek általában háromnyolcados menettel szerelt hollandi.

Sarokcsap csere mosógép bekötéskor

A kombinált szelepet és a sarokcsapot ezután ki kell tekerni a fal felőli menetből, ami egy fél colos menet. Sarokcsap, illetve kombinált szelep cseréjénél ellenőrizni kell a flexibilis bekötő csövek állapotát is, nehogy a szerelés után rövid időn belül kilyukadhasson, jelentős kárt okozva a lakásban, ha ez az esemény akkor történik amikor nem vagyunk otthon.

Az új sarokcsap és a kombinált szelep menetét LOCTITE 55 menettömítő zsinórral tömítjük és ezután a menetbe tekerjük.

A Loctite menettömítő a legkorszerűbb és legbiztosabb menettömítő anyag. Ezután vissza szerelhetjük a csaptelep flexibilis bekötőcsöveit a hollandik óvatos meghúzásával, a hollandikat nem szabad túl erősen meghúzni mert a tömítése szétmehet.

Ebben az esetben a mosógép a fürdőszoba melletti helyiségben volt, így meg kell hosszabbítani a kifolyócsövét, illetve egy hosszabb töltőcsövet kell felszerelni.

A töltőcső egyik végét, ami nem egyenes csatlakozású a mosógép töltő csonkjára szereljük, a másik végét a kombinált szelep háromnegyed colos csatlakozására.

Az öblítőcsőhöz lehet kapni toldócsövet, amit a mosógép eredeti csövére csatlakoztatunk toldó idommal és bilincsekkel.

A másik végét a kifolyó csőnek ebben az esetben a mosdó szifon csatlakozására szereljük és bilincsel rögzítjük.