A víztisztító készülékekről amit tudni érdemes és fontos

A víztisztító készülékek az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a vízminőség javítására és a csapvízben található szennyező anyagok eltávolítására. Egyre több ember választja a víztisztító készüléket a palackozott víz helyett mert ezek a készülékek általában gazdaságosabbak, környezetbarátabbak és kényelmesebbek. Tiszta ivóvízért nem kell valamelyik boltba elmenni és hazacipelni a palackos vizet. Nem utolsó sorban vizsgálatok kimutatták, hogy a műanyag palackból különféle vegyületek oldódhatnak ki. A házi víztisztító berendezéseknek számos előnye van a palackos vízzel szemben. Nem csak, hogy környezetbarát hanem hosszú távon költséghatékonyabbak is lehetnek, mivel a palackos víz drágább mint a csapvíz és nincsenek a palackból kioldódó vegyületek.Az alábbiakban bemutatjuk a házi víztisztító készülékek leggyakoribb típusait és előnyeit.

Szén alapú vízszűrő kancsók
Ezek a készülékek a legnépszerűbbek a házi víztisztítás terén, mivel olcsóbbak és könnyen használhatók. A szénalapú szűrők eltávolítják a klórt, a szerves szennyezőket, a vegyi anyagokat és a vízben kellemetlen szagokat. Ezek a kancsók általában nem képesek eltávolítani a nehézfémeket és a baktériumokat, de mégis javítják a víz minőségét. Ezek a készülékek azért nem annyira hatékonyak.

Fordított ozmózis rendszerek
Ezek a készülékek nagyobb szűrőkapacitással rendelkeznek, és eltávolítják a szerves anyagokat, a nehézfémeket, a baktériumokat és a vízkőt is. A fordított ozmózis rendszerek azonban drágábbak és karbantartásra szorulnak, mivel a membránokat időnként cserélni kell de kimagaslóan hatékonyak a víz tisztításában. Az ilyen elven működő berendezések nagy nyomással átpréselik a vizet egy membránon így eltávolítva a szennyeződéseket, baktériumokat, vírusokat.

Aktív szénszűrők
Az aktív szűrők szintén hatékonyan eltávolítják a szerves szennyezőket, a klórt és a kellemetlen szagokat. Ezek a készülékek általában olcsóbbak, mint a fordított ozmózis rendszerek, de nem képesek eltávolítani a nehézfémeket és a baktériumokat. Egyes szénalapú víztisztító készülékek tartalmaznak UV szűrőt is.

UV szűrők
Az UV szűrők használata lehetővé teszi a vízben lévő baktériumok, vírusok és egyéb mikroorganizmusok eltávolítását. Ezek a készülékek általában drágábbak, és bizonyos karbantartást igényelnek, de hatékonyan tisztítják a vizet.
A legegyszerűbb típus a csap vízszűrők. Ezek a készülékek egyszerűen a csaptelepre szerelhetőek, és eltávolítják a vízben lévő szennyeződéseket,klórt. A csap vízszűrők általában olcsóbbak és egyszerűen használhatóak mint más típusú készülékek de nem olyan hatékonyak a víz tisztításában mint egy fordított ozmózis elven működő készülék.

A házi víztisztító készülékek használatának előnyei közé tartozik a palackozott vízhez képest az alacsonyabb költség, a környezetbarát technológia valamint az egészségesebb tiszta ivóvíz előállítása otthonunkban.
Mint tudjuk a tiszta ivóvíz létfontosságú az emberi test számára. Az emberi test hatvan százalékban vízből áll és számos fontos élettani folyamat szabályozásában kulcsfontosságú szerepet játszik. Az ivóvíz fontos szerepet játszik a test hőszabályozásában, az emésztési folyamatban és a tápanyagok és oxigén szállításában az egész testben. Az elégtelen folyadékbevitel számos egészségügyi problémát okozhat,többek között fejfájást, fáradtságot és székrekedést. Az ivóvíz minősége rendkívül fontos.

A szennyezett vagy a szennyezett vízben lévő baktériumok, vírusok és más egészségkárosító anyagok súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, mint például hasmenés, hányás, fertőző betegségek.
A tiszta ivóvízre való odafigyelés különösen fontos azok számára, akik aktív életmódot folytatnak. A sportolás során a több folyadékot veszünk fel, és ha nem pótoljuk, az dehidratáltsághoz és teljesítménycsökkenéshez vezethet.
Budapesti telephelyű vízvezetékszerelő vállalkozásunk huszonöt évnyi tapasztalattal várja a telefonhívását hogyha víztisztító készülék beszerelése mellett dönt. Tevékenységünket végezzük Budapest teljes területén és Pest megyében. Rövid határidővel vállalni tudjuk víztisztító készülékek beszerelését és beüzemelését nagy tapasztalattal.

Vállaljuk rövid határidővel csaptelepek javítását, cseréjét, wc- tartályok javítását cseréjét beleértve a falba épített wc- tartályokat is. Vállaljuk sok éves szakmai tapasztalattal ingatlanok, műhelyek, irodák vízvezetékeinek cseréjét bővítését, átalakítását.Csőrepedések elhárítását aznapi kiszállással, ha szükséges volt a falat bontani annak helyreállítására szakembert tudunk ajánlani. Természetesen minden általunk elvégzett munkára garanciát vállalunk. Számlaképességet a kiváltott és regisztrált vállalkozói igazolvány megléte biztosít. Telefonszámunk 0620 226 07 37 ezen a számon minden nap hétvégén és ünnepnapokon is várjuk hívását. Előfordulhat, hogy nem tudjuk fogadni a hívását mert nem lefedett például pincében végzünk szerelést, vagy a gépek zajától nem halljuk meg a telefon csengését. Ilyen esetben a legrövidebb időn belül visszahívjuk Önt.