Beépített wc tartályok szerelése, javítása

Beépített wc- tartályok szerelése, javítása.

A mai igényeknek megfelelően a falba épített wc- tartályok divatosabbak a hagyományos falra szerelt változatoknál.
Ha a beépített wc- tartály mellett döntenek erősen ajánlott márkás, ismert gyártmány mellett dönteni, hiszen előbb vagy utóbb az ilyen típusú tartályok is meg fognak hibásodni és egy falba beépített wc- tartállyal szemben a legfontosabb elvárás a tartósságon kívül a jó javíthatóság és nem utolsó sorban a hosszú alkatrészellátás. A Geberit márkanévvel már szinte összenőtt a beépített tartályok megnevezése és ez nem véletlen. A legtöbb ilyen típusú wc- tartályok a világon Geberit gyártmányok a megbízható minőség és alkatrészellátás miatt.

Én a Geberit vagy Grohe tartályokat szoktam javasolni mert ezek a legmegbízhatóbb márkák és az alkatrész utánpótlásuk is évtizedekkel később is biztosan megoldott lesz. Nem elhanyagolható az az előnyük sem, hogy a márkakereskedőknél minden alkatrész beszerezhető, nem kell internetről megrendelni a szükséges alkatrészt és napokat várni rá amíg a wc- tartály nem működik megfelelően.

A leggyakoribb kérdés a beszerelés előtt, hogy egy meghibásodás alkalmával javítható-e a tartály vagy van olyan, hogy ki kell cserélni ami falbontással jár együtt.
Huszönöt év szerelői tapasztalattal mondhatom, hogy a márkás beépített tartályokat rendkívül ritka esetben kell kibontani a falból és kicserélni, mert minden meghibásodás javítható a nyomólap mögötti szerelőajtón keresztül.

A házi javítási próbálkozásokat nem javaslom mert egy nem hozzáértő számára órákba is telhet a javítás ami nem is biztos, hogy sikerrel végződik. Viszont egy egy ilyen javításokban tapasztalt vízszerelő számára nem okoz nehézséget a javítás mert már rutinból tudja, hogy a cserélendő alkatrészt milyen módon kell kiemelni a tartály belsejéből. Nem utolsó szempont az sem, hogy a Geberit vagy Grohe tartályok alkatrész beszerzése is egyszerűen megoldható.Ha mégis bontásra kerülne a sor az szinte biztos, hogy a beszerelésnél elkövetett hiba miatt történik.

Ezért is fontos, hogy a beépített wc- tartályt tapasztalt, hozzáértő vízvezetékszerelő végezze a későbbi problémák elkerülése miatt. A másik leggyakrabban feltett kérdés, hogy mennyire teherbíróak ezek a wc-k.
Ha megfelelően van rögzítve a beépített tartály szerelő kerete nincs okunk aggodalomra mert kizárt dolog, hogy a keret kimozduljon a helyéről ugyanis ezeket a kereteket négyszáz kiló terhelésig tesztelték.

Persze a beépített wc- tartályok beszerelése és a javítása sokkal költségesebb mint a hagyományos falra szerelt típusoké.
A falba épített Geberit wc- tartályok rögzítése többféleképpen lehetséges.
A legtöbbször alkalmazott szerelés, hogy a tartályhoz vásárolható rögzítőelemmel a hátsó falhoz rögzítjük a keretet. Ha nem olyan tartályt vásárolunk amihez a csomagolásban benne van a rögzítőelem azt külön kell megvásárolni,ennek az az előnye, hogy ki lehet választani a megfelelő rögzítő alkatrészt mert a keretet nem csak a hátsó falhoz lehet rögzíteni hanem az oldalsó falakhoz is.

Előfordul olyan eset amikor a tartály keretét nem lehet a gyári rögzítő elemekkel a falhoz szerelni mert például a hátsó fal túl messze van a gyári elem nem éri el a falat. Ilyen eset panel lakásokban szokott előfordulni mert a wc mögötti szerelőakna hátsó fala túl messze van. Ilyen esetekben a befúrt tiplibe tőcsavart tekerünk, és egy toldóval menetes szár felhasználásával amit méretre kell vágni oldjuk meg a rögzítést.

A Geberit beépített tartályoknál van lehetőség az oldalfalhoz rögzítésre is de ehhez a megoldáshoz is külön meg kell vásárolni a rögzítő elemet. Ez a megoldás keskeny wc helyiségekben ajánlott ahol a hátsó fali rögzítés valamilyen okból nem megoldható. Mind a két megoldás stabilan tartja a keretet, de azért a rögzítés előtt meg kell arról bizonyosodni, hogy a fal elég stabil legyen nehogy később a wc- tartály kerete kimozdulhasson a helyéről.

Csalái alapokon nyugvó vállalkozásunk az évek során nagy tapasztalatra tett szert a falba épített wc-tartályok beszerelésében ezért bátran hívhat minket a 0620 226 07 37 telefonszámot időpont egyeztetés céljából mi a legrövidebb időn belül a szolgálatára lehetünk és elvégezzük a ránk bízott feladatot. Munkavégzési területünk egész Budapest és Pest megye.

Számlaképességünket a kiváltott és regisztrált vállalkozói igazolvány biztosít, garanciát az elvégzett munkánkra minden esetben vállalunk. Ritka de esetleges garanciális javítást husznnégy órán belül elvégezzük.