Átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítős csaptelepek szerelése egyszerűen

Átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítős csaptelepek szerelése egyszerűen

Otthonunk komfortos érzetéhez elengedhetetlen a megfelelő meleg víz ellátás. Mostani esetünkben átfolyós vízmelegítő csaptelepet szereltünk fel a konyhába mert a gázkazán cseréjére sokat kell várni és addig is meg kell valahogy oldani a konyhában a meleg víz ellátást.

Milyen előnyei vannak az átfolyós rendszerű vízmelegítő csaptelepeknek?

Olyan helyeken ahol nincs szükség nagyobb mennyiségű meleg víz előállítására, nem egy kádat akarunk feltölteni meleg vízzel ideális mint például hétvégi házak vagy garázsban kézmosásra. Ha van a helységben víz és áram akkor egyszerűen megoldható a probléma. Az átfolyós vízmelegítős csaptelepek szerelése egyszerű, nem igényel nagyobb költségeket a kisebb meleg víz igényű felhasználásokat pedig ki tudja elégíteni.

Vízmelegítő csaptelepek hátrányai.

Nem lehet nagyobb mennyiségű meleg vizet előállítani mert ha teljesen megnyitjuk akkor az átfolyó vízmennyiséget nem képes csak langyosra felmelegíteni.
Ez a megoldás kompromisszumokkal jár együtt ezért nem annyira alkalmas lakásunk, házunk megfelelő meleg víz ellátására ezért javasolják nem folyamatosan lakott ingatlanokba, mint például a hétvégi házak, vagy pedig átmeneti megolgás miatt.
Az átfolyós rendszerű vízmelegítős csaptelepek leginkább konyhai mosogató felhasználásra lettek kifejlesztve, mert csak kis mennyiségű meleg víz előállítására alkalmasak.

Vízmelegítős csaptelepek fajtái:

Konyhai álló csaptelep: Konyhai mosogatótálcára vagy munkalapra szerelhető vízmelegítős csaptelep, több típuson digitális kijelző van ami kijelzi az éppen aktuális hőfokot amit szolgáltat.

Konyhai fali vízmelegítős csaptelep:

Fali csaptelepként funkcionáló vízmelegítő csaptelep. Azonos a működése az álló csaptelepével, csak ez a típus a fali vízkiállásra van szerelve. Konyhai mosogatókhoz megoldás, de van zuhanyfejjel felszerelt fali csaptelep is ami tusolókba ideális komromisszumok elfogadásával mert az ilyen rendszerű csaptelepek nem tudnak nagyobb mennyiségű meleg vizet előállítani ezért gyengébben folyik a kikevert meleg víz a tusoláshoz.
A vízmelegítő készülékek két csoportba sorolhatóak, az átfolyós és a meleg víz tárolós típusokra. A két készülékcsoport működése teljesen eltér egymástól így az igényeink figyelembevételével kell, hogy eldöntsük melyik típust választjuk.

Vízmelegítők fajtái:

Átfolyós vízmelegítők legnagyobb előnye a kis helyigényük. Leggyakrabban átfolyós rendszerrel csak egy csaptelep használható nagy kompromisszumok elfogadásával mert csak egy kisebb háztartás igényeit képesek kielégíteni. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy csak egy csaptelep meleg vízellátását tudják garantálni.

Meleg víztárolós átfolyós vízmelegítők.

Az ilyen készülékek tárolnak is egy bizonyos mennyiségű forró vizet így nem csak az átfolyás közben melegítik, ezért melegebb víz jut a mosogatáshoz, vagy zuhanyozáshoz. Legnagyobb előnyük, hogy a vízcsap megnyitása után pár másodpercel megjelenik a kívánt hőmérsékletű víz mosogatáshoz. Hátránya az ilyen elektromos készülékeknek, hogy a nagy fűtőteljesítmény miatt több energiát fogyasztanak el mint egy bojler.

Elektromos működésű víztárolós készülékek. (bojlerek)

A víztartályok méretétől függően egy bizonyos mennyiségű vizet előre felmelegítenek és tárolnak és a beállított hőfokon tartják. Az ilyen típusú készülékek sokkal energiatakarékosabbak mert nem az átfolyó hideg vizet kell nagy teljesítménnyel felfűteniük átlagosan háromezer Watt energia felhasználással, hanem tárolnak is beállított hőfokú meleg vizet ami a rendelkezésre áll. Ezeknek a hátránya, hogy korlátozott mennyiségű meleg víz áll rendelkezésre és ha az egyik családtag kiereszti fürdéshez a tárolt meleg vizet akkor az utána fürdőnek vagy várnia kell, hogy újra felfűtse a vizet a bojler vagy csak langyos vízben tud fürdeni vagy tusolni.

Ezért fontos az otthonunkba a jól megválasztott méretű bojler. A mostani korszerű bojlerek képesek megjegyezni a vízhasználási szokásainkat, így napközben amikor nem vagyunk otthon csak negyven fokos vizet tárolnak és mire hazaérkezünk akkorra melegítik fel a tárolt vizet a beállított hőfokra. Az ilyen vízmelegítő bojlerek a leginkább energiatakarékosak. Több olyan bolyler is létezik ami WIFI kapcsolattal rendelkezik, hogy ha nem megszokott időben érünk haza akár telefonunk használatával adhatunk utasítást a bojler számára, hogy fűtse fel a tárolt vizet ha a hazaérkezés után fürödni szeretnénk.

Vállalkozásunk garanciával, számlaképesen vállalja rövid határidővel átfolyós rendszerű vízmelegítők, csaptelepek valamint bojlerek felszerelését, huszönötéves tapasztalattal. Telefonszámunkat hétvégén és ünnepnapokon is hívhatja és a lehető legrövidebb idő alatt a segítségére sietünk. +36 20-226-0737
A vízmelegítő megválasztása tehát nem olyan könnyű feladat, ezért érdemes vízszerelő szakember véleményét is meghallgatni mert a vásárlás után úgyis ő fogja felszerelni a vásárolt készüléket.