Csaptelepek javítása, cseréje egyszerűen, szakszerűen

Csaptelepek javítása, cseréje.

Egyéni vállalkozóként vállalom csaptelepek cseréjét, javítását és új helyre történő kiépítését garanciával, rövid határidővel. Tekerőgombos csaptelep javítása esetén a szoruló vagy nem jól tömítő csapbelsőt újra cseréljük a hozzá tartozó ricnivel együtt a tartós megoldás érdekében. Az új csapbelső beszerelése előtt minden esetben a szeleptányért felmarjuk szeleptányér maróval a tökéletes és tartós javítás érdekében.

A csöpögő csaptelep javítását nem szabad sokáig halogatni, mert a tartósan csöpögő csaptelep tönkreteszi a szeleptányért és így már javíthatatlan lesz a csaptelepünk, csak új csaptelep felszerelése oldja meg a problémánkat.

Egykaros csaptelep meghibásodásai:

Nem lehet elzárni a vizet, csöpög a csap
Szorul nyekereg az elzáró kar
Az elzáró kar alól szivárod a víz.

Csaptelep cseréje esetén kérésre be is szerezzük az új csaptelepet a megrendelő nevére kiállított számlával az érvényesíthető garancia miatt. Csaptelep javítás vagy szerelés esetén mindig el kell zárni a vízvezetéket. Ezt megtehetjük a csaptelep alatt található sarokcsapokkal, fali csaptelepeknél a csempeszelep elzárónál, vagy a vízóránál beszerelt golyós csappal. Ha a lakásban nincs elzáró, nem lehet elzárni a sarokcsapot, nincs vízóra ami előtt mindig van elzáró se fő elzáró a lakáshoz, lehetővé kell tenni a pincébe való lejutást az ottani strangelzáró hozzáférhetőségéhez, hogy a vizet a pincében el lehessen zárni.

Ilyen esetben legalább egy nappal ki kell írni, hogy víz elzárás lesz, hogy a társasház lakói tudjanak róla például ne arra az időpontra tervezzék a mosógép beindítását. A nagyon régi csempeszelepekkel legtöbb esetben nem érdemes próbálkozni, mert elzárásuk után gyakran elkezdenek csöpögni, és az ilyen szelepek csak bontással cserélhetőek ami többszörösére emelheti egy csaptelep cseréjének a költségét. Kertes házaknál a vízóra aknában lehet a vizet elzárni, ha arra nincs más lehetőség.

Egy tipp, a javítandó csaptelep kiszerelt alkatrészét vigyük magunkal a szaküzletbe, mert főleg egykaros csaptelepek esetén még azonos márkánál is lehetnek eltérések a kerámiabetét méreténél. A kínai és más nem márkás csaptelepeknél is lehetséges a csapbelső vagy a kerámiabetét cseréje mert már biztosított az alkatrész utánpótlás csak egy olcsócsaptelep esetén nem biztos, hogy megéri a javítás költsége, jobb ha inkább a hibás csaptelep cseréje mellett döntünk.

Gyakori meghibásodás, hogy a csaptelep megnyitásakor nem vagy csak gyengén folyik a víz. Gyakran ennek a hibának az oka a perlátor ( szűrő ) eldugulása. Ez az alkatrész a csaptelep kifolyócsövének a végén van és egyszerűen letekerhető és kitisztítható.

Általam javasolt ismert csaptelepmárkák amelyekkel biztosan évekig elégedettek lehetünk:
Mofém
– Kludi
-Grohe
-Hans Grohe
– Sagittarius

Mofém csaptelepek: öt év garancia, megbízható, folyamatos alkatrészellátás, tartósság.

Kludi csaptelep: Kicsit többe kerül a Mofémnél de ezért nagyobb választékot kapunk, plusz öt év garancia az alkatrészutánpótlás pedig tíz évig garantált.

Grohe, Hans Grohe: Felső kategóriás csaptelepek, szelepek. Legfontosabb jellemzői a tartósság mellet a design . A világ legtöbb országában ismert márka. A márka tervezői kiemelt figyelmet szentelnek a kemény víz okozta problémák megelőzésére.

Sagittarius: Kedvező ár-érték arány, hat év garancia, magyarországi szerviz.

Csaptelepek javítása, cseréje alkalmával gyakori eset, hogy a sarokszelepet nem lehet elzárni. Igaz a vízóránál elzárható a víz de érdemes ilyen esetben a sarokcsapot is kicserélni mert ha már nagyon régi az elzárási próbálkozás után gyakran csöpögni kezd a sarokcsap.
Vízezetékszerelő vállalkozóként ilyen esetben vállalom a sarokszelepek cseréjét is anyagbeszerzés nélkül mert sarokcsapokból, elzárókból mindig van a kocsiban tartalék.

Sarokcsapokból is többféle típust különböztethetünk meg, golyós sarokszelep negyed fordulattal záródó, hagyományos tekerős sarokcsap ami megegyezően működik ment egy tekerőgombos csap, szűrős sarokcsap, az ilyen sarokcsapok beszerelése ajánlott egykaros csaptelepek esetén mert nem jut szennyeződés a kerámia betétbe és ezzel meghosszabbíthatjuk a csaptelepünk élettartamát.

Kombinált sarokszelep, ilyen típust akkor alkalmazunk ha egy vízkiállásra kell rákötni egy csaptelepet és egy mosó vagy mosogatógépet.
Munkavégzési területünk Budapest minden kerülete és egész Pest megye.

Hétvégén és ünnepnapokon is hívható telefonszámunk: +36 20-226-0737 a hívástól számított legrövidebb időn belül a segítségére tudunk sietni.