Csaptelepek cseréje, javítása otthonunkban

csaptelep csere

A háztartásunkban több különböző csapteleppel is találkozhatunk ezek a típusok lehetnek fali ilyenekkel kádnál, mosogatónál láthatunk legtöbbször. Álló csaptelepet mosdón, mosogatón láthatunk. Most aktuális megbízásunk alkalmával egy álló zuhanyfejes mosogatócsaptelepet kell újra cserélni mert a tulajdonos elmondása szerint ha megnyitják a csapot ömlik a víz a konyhaszekrénybe a csaptelep alól. Elmondása szerint a javítással nem érdemes foglalkozni mert már eléggé elhasználódott a csap és újra akarják cserélni.

csaptelep csere

Miért kell fokozottan körültekintőnek lennünk ha interneten rendelünk csaptelepet?

Én mindenképpen ismert, márkás csaptelepet javaslok mert amit ebben az esetben is rendeltek voltak a beszerelésnél problémák és a minősége is nem az elvárható színvonalú volt. A kicsomagolásnál rögtön feltűnt a megrendelőnek, hogy a zuhanyfej nem illeszkedik elég szorosan a csaptelepbe és így kicsit lötyögött. A felszerelés közben pedig kiderült, hogy az egyik rögzítő csavart nem lehet eléggé meghúzni mert nem jó a menet a tőcsavaron. Új tőcsavart kellett vásárolni, hogy a csapot fixszen lehessen a mosogatótálcára rögzíteni. A mosogatótálcára való rögzítés előnye az ha a csaptelep alászivárog a víz amit mosogatás közben kifröcskölünk nem fogja tönkretenni a munkalapot. A cserét nehezítette az is, hogy az újonnan vásárolt csaptelep nem fért be az előzőleg kivágott lyukba a ráadásul gránit mosogatótálcába. A lyukat ki kellett bővíteni.

A képen látható csaptelep már megérett a cserére, a vízszivárgás oka a zuhanyfej felé vezető flexibilis cső kilyukadása. Egyébként az ilyen csaptelepeknél elég gyakori jelenség, hogy a zuhanyfej ki illetve visszahelyezése alkalmával a bekötőcsövet a rögzítőcsavar kikoptatja. Ez a cső nincs víznyomás alatt ezért csak a csaptelep megnyitásánál kezd el szivárogni.

csaptelep csere Budapest

Az új csaptelepet kérésre be is szerezzük a megrendelő nevére kiállított számlával, hogy az esetleges meghibásodás alkalmával a garancia érvényesíthető legyen. Családi vállalkozásunk garanciával, számlaképesen ami a kiváltott vállalkozói igazolvány biztosít vállalja minden típusú csaptelep javítását, cseréjét a hét minden napján.

Csaptelep fajták amiknek a cseréjét javítását elvégezzük:
-mosogatócsaptelep cseréje, javítása
-mosdó csaptelep javítása, cseréje
-kád csaptelep javítása cseréje
-zuhany csaptelepek cseréje, javítása
-sarokcsapok cseréje