Átfolyós rendszerű vízmelegítő beszerelése. Hogyan?

Átfolyós rendszerű vízmelegítő beszerelése

Alsó szerelésű ( ez a típus a mosogató alatt van a konyhaszekrényben ) átfolyós bojler bekötését ajánlatos vízvezetékszerelő szakemberre bízni mert a nem szabályosan bekötött bojler tartálya szétrepedhet a víznyomástól amit a vízhálózatból kap. Tudni kell, hogy ezeknek a bojlereknek a tartálya nem nyomásálló ezért fontos a bekötőcsövek helyes rákötése.

Az átfolyós rendszerű vízmelegítő a legjobb megoldás azokon a helyeken ahol csak hidegvizes kiállás van például a konyhában. Ez lehet azért mert régi belvárosi lakásról beszélünk vagy a gázkészülék ami előállítja a meleg vizet túl messze van a vízvételi helytől és ezért nagyon sokat kellene várni a meleg víz megérkezéséig, cirkulációs vezeték szivattyúval, tárolótartállyal pedig túlságosan nagy többlet költséget okozna.

Ez azon kívül, hogy kényelmetlen, nagyon sok víz elpazarlásával jár eggyütt ami a vízdíjszámlán is jelentős többletkiadást eredményez. Az átfolyós vízmelegítők több típusba sorolhatók
-elektromos átfolyós vízmelegítő ( a leggyakoribb fajta )
-gázüzemű kéményes vízmelegítő
-gázüzemű zárt égésterű készülékek

Mostani példánkban egy elektromos tízliteres átfolyós Hajdu bojlert szereltünk be ami használt volt de tökéletesen működött, a hozzá tartozó csaptelepet viszont újra cseréltük mert már nem működöt jól ( csöpögött) és esztétikailag sem volt már szép. Azt mindenképpen tudni kell, hogy az ilyen típusú bojlerekhez CSAK a hozzájuk gyártott csaptelep szerelhető. Esetünkben korszerű egykaros kerámiabetétes csaptelepet szereltünk fel ami maximálisan kielégíti a használó igényeit és tartósabb is mint a tekerőgombos változatok.

A nyitott rendszerű átfolyós típusú bojlerek kis méretű készülékek amik maximálisan tíz liter meleg vizet tárolnak ezért csak mosogatásra kézmosásra alkalmasak. Fontos kiemelni, hogy ezek a bojlerek kizárólag a hozzájuk gyártott csaptelepekkel szerelhetőek mert a csaptelep látja el a biztonsági szelep funkcióját is. Ezért láthatjuk, hogy melegítés közben a csaptelepen keresztül távozik a térfogatnövekedés miatt keletkező túlnyomás, vagyis melegítés közben csöpög a csaptelep.

Családi alapokon nyugvó vízvezetékszerelő vállalkozásunk több évtizedes gyakorlattal vállalja minden típusú bojler, vízmelegítő szerelését, beüzemelését számlaképesen, garanciával.