Bojler biztonsági szelep cseréje

Bojler biztonságiszelep cseréje

Hogyha a bojlerünk biztonsági szelepe egyfolytában csöpög vagy folyik annak több oka is lehet, ilyen például ha:
– a biztonsági szelep rugója elfáradt és elengedi a víznyomást
– a szeleptömítés alá szennyeződés került és nem tömít megfelelően
– ha a bojlerünk előtt be van szerelve nyomáscsökkentő annak a meghibásodása is okozhatja a szelep folyamatos csöpögését

Mi a bojler biztonsági szelep rendeltetése?

A biztonsági szelep célja a víz felmelegítés közbeni nyomásnövekedés, térfogatnövekedés kompenzálása.
Ha nem lenne ilyen szerelvény felszerelve károsodna a bojler tartálya, azon kívül a csaptelepek és különböző szerelvények. Budapesten a budai oldalon nagyobb a víznyomás és ezért mindenképpen fel kell szerelni nyomáscsökkentő szelepet a bojler elé mert ennek hiánya okozhatja a biztonsági szelep folyamatos csöpögését vagy folyását akkor is ha a bojler nem melegít, nem világít rajta a visszajelző lámpa.

Mit tehetünk ha a bojlerünk biztonsági szelepe egyfolytában csöpög?

Ha ezt a rendellenes működést tapasztaljuk tanácsos mielőbb vízvezetékszerelő szakembert hívni, hogy kiderítse a hiba okát, megelőzendő a nagyobb problémák elkerülése érdekében, mert ha a nyomásszabályozó hibásodott meg az károsíthatja a csaptelepeinket is.
Vállalkozásunk garanciával, nagy szakértelemmel oldja meg a bojlerek meghibásodásait Budapesten és Pest megyében.

Legutóbbi megbízónk azzal a problémával keresett meg bennünket, hogy a bojlerének a biztonsági szelepéből folyamatosan folyik a víz a wc-tartályba mert oda van bekötve a kifolyócsöve. Megbeszéltünk vele egy időpontot amikor ő is otthon tud maradni és elmentünk hozzá a hibát elhárítani. Ez esetben a bojler biztonsági szelepe hibásodott meg.

A szelepet lecseréltük minőségi új szelepre ami meg is oldja a hibát, csakhogy mikor visszanyitottuk a vizet a bojler sarokszelepénél és megnyitottuk a meleg vizet jelentős nyomáscsökkenést tapasztaltunk, plusz a bojler is hangos rendellenes hangot adott ki magából. Hamar kiderült, hogy a hibát a sarokszelep okozza mert nem lehetett teljesen kinyitni. Szerencsére volt nálunk megfelelő sarokszelep így azt gond nélkül ki tudtuk cserélni egy újra. Ezután a bojler már hiba nélkül működött a tulajdonos nagy örömére.