Monoblokkos wc tartályok javítása

Monoblokkos wc tartályok javítása.

Monoblokkos wc tartályok javítása. Vállalkozásunk huszönöt évnyi tapasztalattal és garanciával, számlaképesen vállalja minden tipusú wc tartályok javítását, cseréjét beleértve a monoblokkos wc tartályokat is. A monoblokkos wc tartályok régóta nagyon kedveltek esztétikus megjelenésük miatt. Egy elegáns fürdőszobába ezek a típusok ajánlhatóak mert a wc kagyló mögé nem kell egy műanyag wc- tartályt is felszerelni.

A monoblokkos wc egy egységet képez a tartállyal a tartály anyaga pedig műanyag helyett porcelán. Sokmindenkit eltántorít attól, hogy ilyen típust válasszon, hogy meghibásodás esetén a javítása sokkal többe kerülhet és nehézségekbe is ütközhet.
Minden ilyen kialakítású wc-tartály javítása tapasztalt vízvezetékszerelő számára nem okoz nehézséget, csak tudni kell, hogy hol lehet beszerezni a meghibásodott alkatrészeket. Alapvetően a belső felépítése ezeknek a tartályoknak se más mint a falra szerelt rokonaik. Az ilyen tipusú wc tartályoknak is két fő alkatrésze van, a töltőszelep és a leeresztőszelep.

Leggyakoribb hibák:
– víz szivárgása a flexibilis bekötőcsőnél
– a töltőszelep meghibásodása amikor túltölt a szelep mert nem zár le amikor a tartály tele van ( ilyenkor a wc csészébe folyik a felesleges víz)
– leeresztőszelep meghibásodása és azt láthatjuk, hogy a wc kagylóba folyamatosan folyik a víz és a töltőszelep állandóan utántölt ilyen esetben a leeresztőszelep gumi tömítésével van a gond mert nem zár el a szelep.

A házilagos javítás igényel némi műszaki érzéket és a megfelelő szerszámok meglétét ( villáskulcs, vízpumpafogó, csavarhúzó)
A tartály fedelét legtöbb esetben a leeresztőgomb óramutató járásával ellentétes tekerésével és annak kiemelésével emelhető le.
Mostani esetünkben egy olyan problémával találkoztunk, hogy a leeresztőszelep gumi tömítése nem zárt le és a víz a tartályból a wc kagylóba szivárgott folyamatosan.

Mivel a tulajdonosok több hétre elutaztak ez a hiba fokozódott azzal, hogy a folyamatos utántöltés miatt a töltőszelep is tönkre ment jelentős hatvan köbméteres vízfogyasztást eredményezett. Ebben az esetben a gumi tömítés cseréjén kívül a töltőszelepet is újra kellett cserélni de most már biztosak lehetnek abban, hogy a wc tartály évekig biztonsággal fog működni.

Monoblokkos wc tartály márkák amiket javítunk:
Alföldi
Jika
Cersanit
Kolo
Laufen
Duravit
Gála
Keramag