Csöpögő csaptelep javítása házilag

Csaptelepbetét cseréje

Csaptelep javítása

A csöpögő csaptelep megjavítása házilag egy viszonylag egyszerű feladat. A csöpögő csaptelep nagyon bosszantó tud lenni pláne amikor például egy kisebb lakásban, ahol a különböző helyiségek közel vannak egymáshoz egész nap azt hallgatjuk, hogy a konyhában a rozsdamentes mosogatótálcába csöpög a víz a csaptelepből.

Azon kívül, hogy bosszantó nagyon sok víz elfolyik feleslegesen a csatornába. Gondoljunk bele, hogy a nap huszonnégy órájában egyfolytában csöpög a meghibásodott csaptelep és ez csak egyre fokozódik. Egy idő után pedig már javíthatatlan lesz a csap és csak cserével lehet megoldani a problémát. Éppen ezért legjobb minél hamarabb megjavítani a csöpögő csapot.

Ez nem olyan bonyolult dolog, de ha még sohasem javított, vagy szerelt fel csaptelepet, akkor ezt jobb vízszerelő szakemberre bízni.

Csaptelepbetét cseréje:
A csaptelepek csöpögését a csaptelep betétjének az elhasználódása okozza. Legtöbbször azt tapasztaljuk, hogy a csaptelepet nem lehet elzárni vagy megnyitni. Ha ilyen hibát tapasztal hívjon bátran minket, vízvezetékszerelő szakemberként mi nagy tapasztalattal rutinból kicseréljük a csaptelep betétjét.

Csaptelepbetét cseréje

Amennyiben szeretné egyedül megoldani a problémát, akkor leírjuk, hogy hogyan kell:

A csaptelep betétje a tekerőgomb alatt van, ennek lehúzásával (tekerőgomb) válik hozzáférhetővé a betét. A csap tekerőgombjának a lehúzása után a csapbetétet ki kell tekerni a csaptelepből lehetőleg csőkulcs segítségével. Arra viszont fel kell készülni, hogy egy elég régi csaptelepnél ez sokszor eléggé nehezen szokott sikerülni.

Ennél a fázisnál nagyon kell ügyelni arra, hogy a csaptelepet el ne törjük vagy nehogy megsérüljön a krómozása. Ha a csapbelsőt kitekertük, akkor ajánlott a tökéletes eredmény eléréséhez szeleptányérmaró szerszámmal a csaptelep szelepalját felújítani, ellenkező esetben a csöpögés csak csökken vagy pedig nem lesz olyan tartós a javítás.

Csaptelepek tömítéseinek a cseréje:
Ha azt tapasztalja, hogy a csaptelepből a csap csövénél vagy egyéb helyen szivárog a víz, akkor a csapunk egyik tömítése használódott el. Sokan úgy tartják, hogy egy ilyen tömítés cseréje nagyon könnyű művelet, de a csap tömítéseinek a mérete nagyon különböző és típusonként is más és más. Ez házilag is könnyen megoldható de ha még sosem csinált ilyet biztosabb vízvezetékszerelő szakemberre bízni a javítást.

Fali csaptelep cseréje:
A fali csaptelepekkel leginkább konyhákban vagy kádaknál találkozhatunk.
A fali csaptelepek cseréjénél rendkívüli figyelmet kell szánni, hogy a szerelés közben nehogy megsérüljön a falon a csempe. Egy sérült csempe cseréje sok esetben nem lehetséges mert nincs tartalék vagy már nem gyártanak ugyan olyan mintázatú csempét.
Mi nagy tapasztalattal garanciával lecseréljük fali csaptelepét hívjon bizalommal.