Geberit wc-tartály cseréje házilag

Geberit wc-tartály cseréje

Ez a soron következő megbízás némi érdekességet is tartogatott számomra, ahogyan a fényképen is látható az előző tulajdonosa a lakásnak nagy ezermester lehetett, számára nincs lehetetlen. Olyan nincs, hogy cserélni kell egy alkatrészt mert megoldom. A lakás új tulajdonosa azzal a kéréssel keresett meg, hogy egy wc- tartályt le kéne cserélni, egyet pedig meg kellene javítani mert nem töltődik fel vízzel.

Amikor az emeleti wc-tartály fedelét leemeltem nem szokványos látvány tárult elém, rögtön készítettem egy fényképet a nem mindennapi hibaelhárításról. A töltőszelep szivárgását egy levágott üdítős flakonnal oldotta meg, mert a belőle kispriccelő víz a tartály külső falán csoroghatott le, a leeresztőszelep eltörését pedig kábelkötegelő felhasználásával küszöbölte ki.
wctartaly

Mondjuk átmeneti megoldásnak jó ha nincs valamiért lehetőség a cseréjükre például hosszabb ünnepek alkalmával de ez hónapokig így működött nem éppen jól.
Valószínűleg a tetőtér beépítésénél hiba csúszhatott a szerelésbe ezért kellett a wc-tartályt speciális módon felszerelni ami adott esetben nem is olyan rossz megoldás. A falhoz rögzített fából készült tartóra lett felcsavarozva a tartály tartó konzolja.

Ezt a wc-tartályt újra cseréltük mert már elég régi lehetett ami a tartály testének elszíneződésén is meglátszott. Az új wc-tartályt a már meglévő tartókonzolra rögzítve szereltük fel, természetesen minden tömítés újra való cserélése után. A másik földszinti wc-tartály esetében csak a töltőszelepet cseréltem le mert a tartály teste nagyon jó állapotban volt, fölösleges plusz költség lett volna az egész tartály újra való lecserélése.

Természetesen itt is a gumi tömítéseket lecseréltük újakra és így a tulajdonosnak évekig nem lesz problémája a wc- tartályokkal. A wc- tartályok elé érdemes szűrővel ellátott sarokszelepet szerelni, mert régebben épült házaknál víz elzárás után hajlamosak a töltő szelepek eldugulni a.. vízcső belső faláról leváló vízkő miatt. Ha szűrős sarokszelep van szerelve elég ilyen esetben csak a szűrőt kitisztítani mert a szennyeződés nem jut el a töltőszelepig.

Vállalkozásunk minden típusú falsík előtti és falsík mögötti wc-tartályok javítását-cseréjét garanciálisan nagy tapasztalattal elvégzi a megrendelő maximális elégedettségére.