Hogyan kell a kádat megfelelően szigetelni? Megmutatjuk!

Kád szigetelés

Ha ázik az alsó szomszéd vagy a fürdőszobával átellenes fal még mielőtt nekiállunk kibontani a kád oldalát először fontos ellenőrizni a kád szigetelését a kád pereme és a csempe találkozásánál.

Nagyon sok esetben az ázást a rossz vagy régi elöregedett szigetelés okozza, nem pedig csőrepedés. A nem megfelelő szigetelés jelei például, hogy a kád pereménél elvált a faltól vagy a kád peremétől a szilikon szigetelés. Egy másik árulkodó jel lehet, hogy a kád pereménél nem használtak rugalmas szilikontömítőt, hanem csak egyszerűen kifugázták mint a csempét.

Ez azért rossz megoldás mert a fuga nem rugalmas és csak idő kérdése, hogy a repedésein a víz utat találjon a fürdőkád mögé a padlóra. Nagyon lényeges a kád peremét jó minőségű szilikon tömítő pasztával szigetelni és a tökéletes eredmény elérése érdekében vízvető ragasztására is szükség lehet.

Utólagos kádperem szigetelése.

A régi fugát vagy szilikon tömítést minél tökéletesebben el kell távolítani a csempe és a kádperem közötti résből kikaparni. Mielőtt az új szilikon szigetelést végig kihúznánk a kád szélén a felületnek teljesen száraznak és pormentesnek kell lennie mert a szilikon nem tapad vizes felületre. Miután a kád pereme le van tisztítva, nem vizes, a hézagban sem és pormentes méretre vághatjuk a vízvetőt.

Ebből többféle gyártmány is létezik de ha nem nagy, csak egy -három- mm. a rés a kád pereme és a csempe között a RAVAK vízvetőt szoktuk javasolni.Találkoztunk olyan esettel is,hogy a rés a kád és a csempe között majdnem 1 cm. volt.Ilyen esetben nagyobb méretű vízvetőre van szükség ami elfedi az ilyen extrém nagy rést is.

Miután a vízvető méretre van vágva jó minőségű szilikonpasztával elkezdhetjük végig kihúzni szilikonkinyomó pisztoly segítségével a kád és a csempe közötti rést a megfelelő mennyiségű szilóval, nem túl vékonyan mert ebbe fogjuk belenyomni óvatosan a vízvetőt. A vízvető hátsó oldalát vékonyan végighúzzuk a szilikonnal a fal és a kádperem felé eső szélén, hogy biztosan megakadályozzuk a víz beszivárgását a vízvető mögé.

Ha ezzel megvagyunk óvatosan belenyomjuk a vízvetőt a szilóba ,a kitüremkedő szilikont letöröljük.
Ha mindennel megvagyunk a kádat vagy zuhanytálcát 24-órán keresztül nem szabad használni, sem pedig tisztítani vagy dörzsölni