Budai lakásban zuhanykabin cseréje

zuhanykabin

Ebben az esetben a megrendelő azzal keresett meg minket, hogy a zuhanykabinját újra kellene cserélni. A munka elvégzése nem annyira sürgős mert a régi is jó még csak esztétikailag már nem odaillő a fürdőszobájába. Megbeszéltünk egy időpontot, hogy felmérjük a munkát és a felmérésnél láttuk, hogy a kabin egy régi műanyagból készült kivitel ami már igencsak elhasználódott. A megrendelő kérésére a zuhanytálca marad a régi mert az még megfelelő.

Az új zuhanykabint már meg is vásárolta így meg tudtuk nézni és pontos árajánlatot tudtunk adni. Megegyeztünk, hogy három nap múlva eltudjuk végezni a szerelést. Mielőtt a régi kabint szétszereljük ellenőrizni kell, hogy az új kabin csomagolásában minden alkatrész megvan, nehogy az összeszerelésnél derüljön ki, hogy nem tudjuk összeállítani és a régi pedig már szét van szerelve.

A szerelés első lépése, hogy a régi zuhanykabint szét kell szerelni. Ennek első üteme a kabin ajtajainak leszerelése aztán az oldalfalak kiszerelése a keretből és ezután az íves keret leszerelése a falhoz rögzített konzolból. A falhoz rögzített és szilikonnal odaragasztott U profil leszedése a legnehezebb mert különösen ügyelni kell arra, hogy a csempe a falon meg ne sérüljön. A csavarok kitekerése után a konzolt óvatosan feszítve tapétavágó pengével le kell választani a csempéről. Ezután a szilikon maradványokat kell eltávolítani a csempéről és a zuhanytálcáról,hogy az új kabin tökéletesen illeszkedjen a csempéhez illetve a régi tálcához.

A már előzőleg kicsomagolt és leellenőrzött új kabin U profiljait kell először a falhoz rögzíteni a csomagban található tiplik és csavarok használatával. A felcsavarozás előtt a profilt neutrális szilikonnal vékonyan végig kell húzni a tökéletes szigetelés elérése érdekében.
Ezt követően az oldalfalakat kell a helyükre csavarozni a hozzájuk csomagolt rögzítő elemekkel.

Ezután az U profilba illeszkedő másik profilhoz hozzá kell csavarozni az íves részt ami az ajtók görgőjének a sínje is egyben. Ezt az összeszerelt keretet rögzítjük csavarral a falhoz felfúrt U profilhoz ezután az ajtókra felszereljük a görgőket majd a helyára illesztjük az ajtókat, majd a fogantyúkat kell a helyéra szerelni. A következő lépés az alsó íves sín szigetelése a sín és a tálca között.
Ezzel kész is az új kabin amit egy napig nem szabad használni, hogy a szilikon tömítés megkössön.
Minden ilyen szerelésre is garanciát vállalunk természetesen, mert a másnapi próbánál kiderülhet,hogy a szilikonozásnál szivárog a víz.
Ezt a szerelés után sajnos nem lehet lepróbálni mert a szilikon még nem kötött meg.