Vízmű javítás utáni dugulás

A mai napon azzal a hibával hívtak fel minket,hogy a Vízmű az utcában elzárta a vizet és a visszanyitás után az egyik társasház lakója azt tapasztalja,hogy a wc-tartálya nem tölt és a zuhanyzójában pedig nem folyik a hideg víz. A telefonba tájékoztattuk, hogy két órán belül a helyszínre tudunk érni és kijavítani a hibát.

Megérkezésünkkor kipróbáltuk a csaptelepeket és igen mi is azt tapasztaltuk, hogy minden csaptelepnél jól jön a víz, csak a wc-tartálynál és a zuhanyzónál nem folyik a víz. A zuhany csaptelepnél a meleg víz normálisan folyik a hideg víz pedig egyáltalán nem.

A munkát a wc-tartálynál kezdtük. Ilyen esetben legtöbbször a wc-tartály töltő szelepe szokott eldugulni a vízelzárás miatti belekerült vízkő és-vagy rozsda szennyeződéstől. Ilyenkor a töltő szelepet ki kell szerelni a tartályból és először meg kell próbálni kitisztítani.

Ezt megpróbálhatjuk a úgy, hogy a menetes végénél óvatosan odakocogtatjuk például a mosdó széléhez hátha kijön belőle a kosz, vagy vízzel átöblítjük. Ha ez nem segít akkor újra szoktuk cserélni mert legtöbbször már több évesek ezek a szelepek és így biztosan sokáig fogja még hibátlanul szolgálni a kényelmünket.

Ilyen szereléseknél ellenőrizni kell a flexibilis vízbekötő cső állapotát is nehogy hamarosan kilyukadhasson. A régi flexibilis csövek néha kilyukadnak pár nap múlva ha rossz állapotúak mert szerelés közben meg kell mozdítani és ez tovább ront az állapotán.

Itt ennél a töltő szelepnél az újra cserélésnél döntöttünk mert már egyébként is nagyon vízköves volt na meg látszott rajta, hogy már egy eléggé régi darab. A zuhanyzóban egy egykaros csaptelep volt felszerelve aminél ha megnyitottuk a meleg vizet az nem folyt a csapból.

Ezt a hibát leggyakrabban a csaptelep kerámiabetétének az eldugulása okozza. Az ilyen dugulás esetén az első feladat, hogy a csaptelep meleg víz oldalát le kell kötni a Z idomról és úgy megnyitni a csaptelepet, hogy a csaptelep karja körülbelül középen áll.

Ilyenkor a hideg víznyomás visszafelé kimossa a meleg oldalból a szennyeződést. Ha ez nem segít szét kell szerelni a csaptelepet és újra cserélni a kerámiabetétet.

Családi vállalkozásunk vállalja garanciával minden típusú és márkájú csaptelepek javítását cseréjét.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.