A padlófűtésről kicsit bővebben

A padlófűtés legnagyobb előnyei:

Hosszútávú hibamentes működést biztosít ez a fűtési megoldás, valamint más fűtési rendszerekkel is hatékonyan kombinálható.
– Korlátlanság a bútorok elhelyezésében.
– Energiatakarékos.
– Jobb komfortérzet más fűtési renszerekhez képest.
– Jobb esztétika, nincsenek radiátorok, se konvektorok.
– Nem igényel karbantartást.

Mivel lehet leburkolni a padlófűtéses helyiséget?

A hidegburkolat a legjobb választás a padlófűtéshez mert könnyen felmelegszik és jól tartja a meleget. A csiszolt betonpadló is jó választás ami mostanában elég divatos megoldás lett.

Parketta álá lehet -e padlófűtést lerakni?

Hogyha mindenképpen parkettát szereznénk a helyiségbe minnél vékonyabbat kell lerakni, mert a parketta nem engedi annyira érvényesülni a padlófűtést. A laminált padló az elektromos fűtőfilmhez jó választás de itt is számolni kell azzal, hogy csökken a hőleadás csak kissebb mértékben.

Hogyha radiátoros fűtésünk van, akkor a menyezet közelében lesz melegebb ez a hőmérséklet elérheti a harminc celsius fokot is. Ennél a fűtési megoldásnál minnél közelebb mérjük a padlóhoz a hőmérsékletet annál hidegebbet mérhetünk ezért van az, hogy fent a plafonnál már túl meleg is lehet, lent közvetlenül a padló szintjén pedig olyan hűvös még a levegő, hogy zoknit kell húzni.

A padlófűtéses helységekben ez fordítva van. Lent a padló szintjén kellemes meleg van, nem fázik a lába az embernek, de fent a menyezet magasságában hűvösebbet mérhetünk. Itt a komfortérzeté a fő szerep és sok energiát spórolhatunk meg mert nem szükséges a szoba teljes légterét kifűteni, langyosabb víz kering a rendszerben, de nagy felületen adja le a hőt.

Ezért gazdaságosabb a padlófűtés a többi hagyományos fűtési rendszerekkel szemben. A radiátor a szoba egyik falánál található és ezért az átellenes oldalra később jut el a meleg, ezzel szemben a padlófűtés egyenletesen melegíti az egész helységet.

Ha padlófűtést használunk nincsenek radiátorok, így szabadon oda tesszük a bútorainkat ahová szeretnénk a szobában. Ezenkívűl elbúcsúzhatunk a radiátortakarítástól is amit senki nem igazán szeret csinálni.

Mindenki előt jól ismert hátrány, hogy sokak szerint a padlófűtés lebegtti a port és ez nem jó az egészségre, viszont a por lebegését a levegő mozgása okozza, sugárzásos fűtésnél ahol nagy felületet melegítünk fel, ilyen a vizes padlófűtés vagy a fűtőfilm ez a probléma nem áll fenn. Tehát a padlófűtés nem jelentősen lebegteti a port.

Energiatakarékossági szempontból egy padlófűtéses lakás kifűtése körülbelül tíz-tizenöt százalékkal gazdaságosabb mint a radiátoros fűtésű lakásoké.

Ha felkeltette érdeklődését és padlófűtés kialakítása mellett döntött hívjon minket mi nagy tapasztalattal tudjuk kivitelezni padlófűtési rendszerek kialakítását is.Erre garancia vízszerelő-fűtésszerelő végzettségünk.(nem OKJ)