Fürdőszoba felújítása igényesen

Családi vállalkozásunk következő megbízása egy budai kalás fürdőszoba átalakítása és a konyha kissebb átépítése, valamint a burkolás utáni szerelvényezés. A vízcsöveket nem kellett cserélni, mert a bontás során kiderült, hogy a régi vízvezetékeket az előző tulajdonos egy régebbi felújítás során az ólomcsöveket már kicseréltette korszerű rézcsövekre.

A régi csempe levésése közben a korábban dolgozó burkoló sajnos elvéste a falban lévő rézcsövet, így azt is meg kellett javítani, de legalább rögtön az elején kiderült, hogy a falban lévő csöveket nem kell kicserélni mert jó állapotú rézcsövek vannak a falban.

A fürdőszoba átalakítás legnagyobb része, hogy sarokkád helyére épített zuhanyzót kellett kialakítani. Ehhez a kád csaptelep nem jó helyen és magasságban van, amit falvéséssel és ötrétegű cső felhasználásával lehet átalakítani, hogy az a zuhanyozóban megfelelő helyre, magasságba kerüljön.

Itt a zuhanycsaptelep kiállásának elkészítésekor nagy figyelmet kell arra fordítani, hogy a hideg és a melegvíz kiállás vízszintesen, a fallal párhuzamosan, a falsíkhoz képest függőlegesen és egymástól jó távolságra legyenek kialakítva, mert ha nem így van a csaptelep felszerelése nehézségekbe fog ütközni.

Van olyan eset amikor a vízszerelő hanyag munkája miatt a burkolás után a csaptelepet szinte lehetetlen szivárgésmentesen felszerelni. Ha kád helyére zuhanyzót szeretnénk akkor a lefolyót is át kell alakítani ahhoz, hogy épített zuhanyzónál a folyókát be lehessen kötni a lefolyóhálózatba.

Itt a lefolyócsó helyének a kivésése kezdődik a beton aljzatba, hogy a megfelelő helyre kerülhesen a zuhanyfolyóka. A legtöbb folyókának a kifolyoja negyven miliméter átmérőjű, amihez szoktak adni a gyári csomagolásban egy negyven/ötven miliméteres szűkítőt, mert a padlóban csak ötvenes csővel lehet lefolyóként kiépíteni.

zuhanyfolyóka

Meg kell említeni, hogy a folyókánál érdemes beszerelni két vagy három kilencven fokos idomot, hogy a burkoló tökéletes szintbe tudja állítani a folyókát. A folyókát a faltól célszerű tíz-tizenöt centiméter távolságra kiépíteni, így a burkoló kellően körbe tudja szigetelni és szépen le lehet rakni a padlólapot.

Fürdőszoba felújítás utáni kész állapotban

Térjünk át a konyhára.

A konyhai átalakítás egyszerű művelet volt, mert csupán annyit kellett csinálni, hogy a fali csaptelep kiállást át kellett helyezni lejjebb a konyhaszekrénybe, mivel majd egy alulra szerelt átfolyós rendszerű vízmelegítő lesz felszerelve és egy kombinált szelepet kellett felszerelni, hogy a mosogatógépet majd be lehessen kötni.
Felújításban és kissebb vízszerelési munkákban is várjuk megtisztelő hívását,megrendelését.