Radiátorcsere panellakás konyhájában

Panel lakásban ha radiátort szeretnénk cseréltetni az első dolgunk, hogy a távhőszolgáltatóval időpontot egyeztetünk a fütési strang leürítésére. Erre az előre egyeztetett időpontban a szerelő is kiérkezik és ha le van ürítve a strang el lehet kezdeni a munkát.

A nyári időszakban a Főtáv körülbelül két hétre minden panel társasházban leüríti a fűtési strangokat, a radiátorcserét érdemes ekkorra időzíteni és akkor nem kell kifizetni az ürítést és visszatöltést.

Radiátor cseréje panellakásban, lapradiátorraEgy fűtésszerelővel jó előre meg kell állapodni és időpontot lefoglalni, hogy ebben a két hétben biztosan meg tudja csinálni a radiátorcserét.

A régi radiátor leszerelése után a vas fűtéscsövet flex-el elvágjuk, ügyelve arra, hogy a vágókorong szikrája meg ne égessen valamit padlóburkolatot, falburkolatot, ablaküveget ezután menetet metszettünk rá.

Ezt követően Loctite menettömítő zsinór használatával belső menetes presszelthető szénacél menetvéggel indítva az új csőszakaszt szénacél csőre cseréltük a régi vas fűtéscsövet.

Az átkötésről (by pass) sem feledkeztünk el, mert ha az kimarad akkor ha a tulajdonos lejjebb szabályozza vagy elzárja a konyhájában a fűtést az akkor az ugyanezen a fűtési strangon lévő összes lakás konyhai fűtését befolyásolná.

A régi radiátorszelepeket nem cseréltük le a tulajdonos kérésére mert még működtek.

Ezeket egyébként radiátorcserénél főleg panel lakásban ajánlott újra cserélni, mert ha elkezd csepegni vagy nem lehet elzárni egy idő után, akkor ennek a cseréjéhez a FŐTÁV-nak le kell üríteni a fűtési strangot, hogy ki lehessen cserélni és ez jelentős többlet költséget fog jelenteni.

A szénacél csőrendszerről röviden.

Előnyei között szerepel, hogy hasonló tulajdonságai vannak mint a vas csőnek. Használható fűtési rendszerekhez, távfűtéshez ideális hegesztés nélküli press idomok használatával.

Ezenkívül sűrített levegős rendszerekhez, valamint hűtési csőnek is kiváló. Ez a technológia népszerű a csőszerelők körében mert nagyban megkönnyíti a csővezetékek kiépítését, megbízhatósága és tartóssága kiemelkedő, nem olyan sérülékeny mint a rézcső.

Radiátor cseréje panellakásban, lapradiátorra

A csövek és idomok külső felületére cinkréteg van galvanizálva a korrózió elleni védelmet biztosítva. Ha radiátorcserére vagy komplett fűtésszerelésre van szüksége, hívja bizalommal családi vállalkozásunkat a feltüntetett telefonszámon és mi garanciálisan,nagy tapasztalattal elvégezzük a ránk bízott feledatot.

+ 36 20 226 0737