A törölköző szárítós radiátorokról

A törölköző szárítós a radiátorok egy olyan tipusa amelyeknél nem a hőleadás a fő szempont, hanem a törölközők szárítása és a szép és esztétikus megjelenés.

Ezeknél a radiátoroknál fontos, hogy jól illeszkedjenek a fürdőszoba berendezés és színvilágába. Ezeket a radiátorokat sokféle méretben, színben és kialakításban lehet már kapni.

Az utóbbi években egyre nagyobb az igény ezekre mert mert sokféle formáinak köszönhetően még a dísze is lehet a fürdőszobának.

Egyes design tipusok nem csak fürdőszobákba de más helyiségekbe, mint például előterek nappalik falára is esztétikusan szerelhetőek. Fűtési szezon előtt vagy után is használhatóak a fürdőszoba temperálására, törölközők szárítására ha elektromos fűtőpatront szerelünk hozzá.

Felépítésük nagyjából azonos a különböző tipusoknak, a legtöbb létrás kivitelű, fekete acélcsőből hegesztett tipus. A régebbi tipusoknál még találkozni lehetett festett fajtával, de manapság már minden gyártó cég a külső bevonatot elektrosztatikus porszórás utáni beégetéssel készíti.

Ez a technológia nagyon tartós és szép, idötálló, kopásálló bevonatot ad a radiátor felületének. Mivel egyre nagyobb a kereslet az ilyen radiátorok után és nagy az igény az egyedibb megjelenésű, formavilágú radiátorok után már nagyon sokféle méretben színben és formában kaphatóak.

Egyes tipusokat a fallal merőlegesen is fel lehet szerelni így térelválasztóként is funkcionálhatnak. Léteznek olyan tipusok is amelyek beépített szeleppel vannak ellátva, ezeknek az előnye a könnyebb szerelésen felül az esztétikusabb megjelenés, mert a bekötőcsövek szinte láthatatlanok maradnak.

Kaphatóak ezek a radiátorok króm, arany vagy rézszínű bevonattal is. Ezek a színezésű tipusok jóval drágábbek a hagyományos fehér színű kiviteleknél de ennek jó oka van. A plusz költséget nem az egyedibb szín okozza mert a színes réteg nagyon vékony.

A többlet költséget az okozza, hogy itt az alapanyagnak amiből a radiátor készül tökéletesen simának, karcmentesnek kell lennie mert a galvanizálással rá kerülö bevonat vastagsága mikronokban mérhető, igy a legkissebb hibák, karcok is rendkívül láthatóak lennének.

A porszórt hagyományos tipusoknál ez nem áll fenn mert a vastagabb bevonóréteg eltünteti a kissebb hibákat amik a még festetlen radiátorokon vannak.

Családi vállalkozásunk vállalja minden tipusú törölközőszárítós radiátor szakszerű, garanciális szerelését illetve egyéb fűtés-vízszerelő megbízások gyors kivitelezését.