Lakótelepi panel fürdőszobák felújítása

Fürdő felújítás vízvezeték szereléssel

Vállalkozásunk vállalja lakótelepi panel fürdőszobák felújítását 19 év szakmai tapasztalattal, ugyanis mi is lakótelepen lakunk és ezáltal jól ismerjük az ilyen tipusú fürdőszobákat és a környéken is sok felújításon, átalakításon vagyunk már túl.

Ha panel lakásban lakunk akkor egy átalakítást sajnos kompromisszumokkal lehet megoldani. Például ha a kád helyére zuhanyozót szeretnénk akkor a zuhanytálca szintjét körülbelül tíz-tizenöt centiméterrel meg kell emelni mert a lefolyócső ilyen magasságban szokott lenni a házgyári fürdőszobákban.

Lakótelepi panel fürdőszoba felújítás

Ez ugyan átalakítható lejjebb padlószintre szerelve, de ahhoz a ház lefolyóstrangját is át kell alakítani amihez a közösképviselő nem szokott hozzájárulni.

Még ha meg is engedik a strang átalakítását akkor is számítani kell rá, hogy valamennyit emelni kell a zuhanyozó szintjén, mert ugyebár a lefolyócsövet panelban nem lehet a padlóba bevésni.

Másik komplikáció ha zuhanyozót szeretnénk, hogy bizonyos tipusú panel fürdőknél a kád mellett van egy borítólemez mögött a radiátor. Ezt meg kell szüntetni amihez a fűtési rendszert le kell üríteni. Ha nem akkor megy a felújítás amikor a távfűtők nyáron leürítik a rendszert ezt meg kell rendelni ami plussz költséget is jelent.

Ezenkívül a vízcsövek is csak falon kívül szerelhetőek amiket aztán el kell takarni gipszkartonnal vagy ytong téglával.

Ha beépített wc-tartályt szeretnénk és a wc mögött futnak a vízcsövek és a lefolyóstrang akkor is át kell alakítani a ház lefolyó strangját mert az eredeti 110-es wc kiállás nem jó magasságban van a beépített tartály számára.

Fürdő felújítás vízvezeték szereléssel

Hogyha olyan tipusú panel lakásban lakunk ahol nem a wc. mögött a szerelőaknában vannak a csövek, hanem kint a folyosón akkor megoldható a szerelés a strang átalakítása nélkül is. A felújítás itt is a mosdó leszerelésével illetve a kád kiszedésével indul.

Nehézség, hogy a régi öntöttvas kádaknak kilencven kilógramm körül van a súlya és ha marad a radiátor ami alatta van, akkor még azon is át kell emelni és óvatosan kivinni a lakásból nehogy útközben az előszobában megsérüljön valami. Az útvonalat ahol a kádat kiviszik minnél jobban ki kell pakolni, hogy el lehessen férni a nehéz öntöttvas káddal.

A régi csempe levésése után lehet az új csővezetékeket kiépíteni. Ilyenkor van lehetőség a mosógépnek külön kiállást készíteni ami sokkal esztétikusabb mint ahogy eredetileg a mosdó alá volt bekötve. A csempézést követően lehet az új mosdót, kádat, vagy zuhanykabint szerelni.

A wc-t is ilyenkor a legvégén cseréljük mert a felújítás közben kell egy működő lefolyó és a szakembereknek is vannak szükségleteik.