Fürdő felújítás vízvezeték szereléssel

Vállalkozásunk vállalja lakótelepi panel fürdőszobák felújítását 19 év szakmai tapasztalattal, ugyanis mi is lakótelepen lakunk és ezáltal jól ismerjük az ilyen tipusú fürdőszobákat és a környéken is sok felújításon, átalakításon vagyunk már túl.

Ha panel lakásban lakunk akkor egy átalakítást sajnos kompromisszumokkal lehet megoldani. Például ha a kád helyére zuhanyozót szeretnénk akkor a zuhanytálca szintjét körülbelül tíz-tizenöt centiméterrel meg kell emelni mert a lefolyócső ilyen magasságban szokott lenni a házgyári fürdőszobákban.

Lakótelepi panel fürdőszoba felújítás

Ez ugyan átalakítható lejjebb padlószintre szerelve, de ahhoz a ház lefolyóstrangját is át kell alakítani amihez a közösképviselő nem szokott hozzájárulni.

Még ha meg is engedik a strang átalakítását akkor is számítani kell rá, hogy valamennyit emelni kell a zuhanyozó szintjén, mert ugyebár a lefolyócsövet panelban nem lehet a padlóba bevésni.

Másik komplikáció ha zuhanyozót szeretnénk, hogy bizonyos tipusú panel fürdőknél a kád mellett van egy borítólemez mögött a radiátor. Ezt meg kell szüntetni amihez a fűtési rendszert le kell üríteni. Ha nem akkor megy a felújítás amikor a távfűtők nyáron leürítik a rendszert ezt meg kell rendelni ami plussz költséget is jelent.

Ezenkívül a vízcsövek is csak falon kívül szerelhetőek amiket aztán el kell takarni gipszkartonnal vagy ytong téglával.

Ha beépített wc-tartályt szeretnénk és a wc mögött futnak a vízcsövek és a lefolyóstrang akkor is át kell alakítani a ház lefolyó strangját mert az eredeti 110-es wc kiállás nem jó magasságban van a beépített tartály számára.

Fürdő felújítás vízvezeték szereléssel

Hogyha olyan tipusú panel lakásban lakunk ahol nem a wc. mögött a szerelőaknában vannak a csövek, hanem kint a folyosón akkor megoldható a szerelés a strang átalakítása nélkül is. A felújítás itt is a mosdó leszerelésével illetve a kád kiszedésével indul.

Nehézség, hogy a régi öntöttvas kádaknak kilencven kilógramm körül van a súlya és ha marad a radiátor ami alatta van, akkor még azon is át kell emelni és óvatosan kivinni a lakásból nehogy útközben az előszobában megsérüljön valami. Az útvonalat ahol a kádat kiviszik minnél jobban ki kell pakolni, hogy el lehessen férni a nehéz öntöttvas káddal.

A régi csempe levésése után lehet az új csővezetékeket kiépíteni. Ilyenkor van lehetőség a mosógépnek külön kiállást készíteni ami sokkal esztétikusabb mint ahogy eredetileg a mosdó alá volt bekötve. A csempézést követően lehet az új mosdót, kádat, vagy zuhanykabint szerelni.

A wc-t is ilyenkor a legvégén cseréljük mert a felújítás közben kell egy működő lefolyó és a szakembereknek is vannak szükségleteik.