Wc csésze szerelése szakszerűen, garanciával

A wc csészéket nem csak fürdőszobafelújítás alkalmával kell sajnos cserélni, vagy csak ha szebbre vágyunk, hanem amikor a régi csésze elvízkövesedik, megreped, vagy akár el is törik.

Nem ritka, hogy a dugulások elhárítása alatt sérül meg a wc csésze a leszerelésnél. Gyakran nem lehet kicsavarni a régi rögzítőcsavarokat, vagy olyan erősen lecementezték, hogy egybe nem lehet felszedni.

A wccsésze cseréjéhez vízszerelő szakember segítségét ajánlott kérni. A régi wc.sészével megegyező típust ajánlott vásárolni, így egyszerűbb a szerelés és a más forma miatt nem marad meg a régi csésze nyoma a padlón ez sajnos sokszor előfordul.

Wckagylóból alapvetően két típust különböztethetünk meg, a mély és a laposöblítésűt. A világ nagy részén a mélyöblítésű wckagylót részesítik előnyben, nállunk Magyarországon viszont a lapos öblítésű wc-k a kedveltebbek.

A wc kagylóknak ezenkívül még két alapvető fajtája van, az alsó és a hátsó kifolyású.  Erre a vásárláskor oda kell figyelni mert az alsó kifolyásúnak az alján, míg a hátsó kifolyásúnak a hátulján van a kivezetés.

Szerelésnél különösen óvatosnak kell lenni mert a wc-anyaga porcelán, ami rendkívül sérülékeny és ezen felül figyelni kell a padló burkolatára is nehogy megsérüljön.

Az álló wc-csészéket két hozzájuk kapható rögzítőcsavarral kell rögzíteni. A wc rögzítő csomagban található két tipli, csavar, a csavar alá helyezhető műanyag alátét.

A lerögzítés előtt az alsó kifolyású wc- kifolyócsovére ültetőgumit kell felhelyezni, ami szigetelést biztosít a szivárgás és a szagok ellen. A wc csészét gombásodást gátló szilikon pasztával is szigetelni kell mert ez a kissebb egyenetlenségeket kiegyenlíti és nem folyik a felmosóvíz a wc alá.

Falra szerelt wckagyló esetén a csere nem sokban különbözik a többi wc-szereléstől, a legnagyobb különbség, hogy mivel a falon van igy fali csavarokkal van rögzítve a beépített wctartályhoz.

Minden wc csésze cserére érvényes, hogy a gumi tömítéseket érdemes újra cserélni a tartósság miatt. A wc-k öblítőcsövén a gumi szimmeringet mindenképp ajánlatos újra cserélni mert évek alatt hozzáidomul a régi wckagylóhoz és az új wc-vel csöpögni szokott.

Családi vállalkozásunk Budapest teljes területén és Pest megyében nagy tapasztalattal, garanciával és természetesén szémlaképesen vállalja vízszerelő szakemberrel wc-csészék és tartályok cseréjét, javítását.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.