Melyik háztartásban hasznos a konyhamalac?

Ezt a nagyszerű háztartási gépet a múlt század elején alkották meg a háziasszonyok nagy kedvence lett. A mosogatás közben a tányérokon és az edényekben maradt ételmaradék a lefolyóba kerül, ami dugulást okozhat. Ilyenkor jön jó, ha van a konyhamalac.

Egy ilyen gép kiválasztásánál többféle szempontot is figyelembe kell vennünk, hogy a készülék hibátlanul szolgáljon minket éveken keresztül.

A konyhai ételőrlő (konyhamalac) előnyei:

-A konyhamalac nem igényel tisztítást,illetve karbantartást
-Egyszerűen, rövid idő alatt beszerelhető.
-Ha megfelelően, szakszerűen van szerelve akkor búcsút mondhatunk a mosogató dugulásoknak, hiszen ez a gép apróra őröl minden konyhai szerves hulladékot
-Eltűnik az esetenként a konyhában érezhető kellemetlen szag.

A nagy fordulatszámának és erős motorjának hála pillanatok alatt ledarálja és a lefolyóvezetékbe kerülő az ételmaradékokat. Nagymértékben lecsökkenti a háztartásban keletkező konyhai hulladék mennyiségét. Utólagosan is bármilyen mosogatóhoz könnyen illeszthető.

Milyen feltételek szükségesek ahhoz,hogy konyhamalacot szereltessünk be egy vízszerelővel?

Ajánlott, hogy mindenképpen kérjük ki egy vízszerelő szakember tanácsát és szakemberrel szereltessük be a készüléket.
A legfontosabb kritérium, hogy akár új vagy meglévő lefolyórendszerre kötjük rá, annak megfelelő átmérővel kell rendelkeznie, hogy elkerüljük a dugulásokat.

A legkissebb csőátmérő amivel rendelkeznie kell a lefolyónak az 50 mm.
PVC csőátmérő, ha több gép van rákötve a lefolyóra (mosogatógép, mosógép) vagy nagyobb távolságra van elvezetve a lefolyó, akkor nagyobb 63 mm csőátmérőre is szükség lehet.

A flexibilis lefolyócső bekötés nem javasolt a dugulások keletkezése miatt, csak fix PVC csőbekötést ajánlunk.
Ha meglévő csőhálózatra kötjük rá és rendszeres dugulást tapasztalunk az biztos, hogy a lefolyó szakszerűtlen szerelése miatt fordul elő.

A konyhamalac használata:

NAGYON FONTOS, HOGY SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NE NYÚLJUNK BELE A LEFOLYÓBA MÉG VALAMILYEN ESZKÖZZEL SE, MINT FAKANÁL VAGY MÁS TÁRGY.

Ha valami nem odavaló tárgy belekerül, beleejtünk valamit azonnal áramtalanítsuk a készüléket.
Ha a konyhamalacot használjuk folyó víz szükséges a müködéséhez mert a víz mossa ki a ledarált ételmaradékokat a lefolyóba, és a konyhamalac belsejét is tisztán tartja.
A konyhamalacba sem lehet mindent beleengedni, kizárólag csak étel és gyümolcsdarabokat, könnyen összeaprítható dolgokat dobjunk a lefolyóba.

Gyümölcsmagokat, csontdarabokat ne dobjunk bele, mert az meghibásodáshoz vezet.
Az ilyen maradékokat a szemetesbe kell dobni.

Ha ezeket az alapszabályokat betartjuk akkor a készülékünk hibátlanul és balesetmentesen fog működni hosszú évekig.
Mi rövid határidővel és kellő tapasztalattal szerelünk ilyen készüléket is garanciával.