Átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítő

Mind a mai napig nagyon kedveltek Magyarországon és más országokban is az öt, illetve tíz literes átfolyós rendszerű elektromos vízmelegítők. A legnagyobb előnyük, hogy kis vízmennyiséget tárolnak és melegítenek egyszerre, éppen annyit, amennyi elég lehet egy mosogatás vagy mosdóban történő mosakodás használathoz.

A kis vízmennyiséget hamar, akár húsz perc alatt felfűtik a bennük lévő tipustól függően, egészen pontosan öt, vagy tíz litert. Ezeknek a készülékeknek a használatával lecsökkenthetjük a vízfogyasztást mert nem kell megvárni a melegvíz megjelenését a csaptelepnél.

Az ilyen jelenséggel találkozhatnak azok akiknek több méterre található a vízmelegítő berendezés. Ez a fajta vízmelegítő készülék hasznos lehet konyhákban, illetve wc-helységekben a kézmosó melegvizes ellátására.

Nagyon hasznos olyan helységekben ami túl messze van a cirkótól ezért sok időre van szükség ahhoz, hogy megjelenjen a melegvíz a csapnál, ahol mi használni szeretnénk. Sok esetben már kezet is mostunk a hidegvízzel, mire a langyos, majd a melegvíz eléri a kezünket.

Vízmelegítő előnye

Ha ilyen vízmelegítőt használunk nincs szükség cirkulációs vezeték kiépítésére, csak egy hidegvizes kiállást kell kiépíteni. Az átfolyós rendszerű vízmelegítő azt jelenti, hogy a bojler tartálya nem nyomásálló műanyagból készült ezért nem szabad, hogy nyomás alá kerüljön.

Az ilyen tipusú bojlereket csak a hozzájuk gyártott csapteleppel használhatóak ami csak akkor enged vizet a vízmelegítő tartályába amikor megnyitjuk a csaptelepen a melegvizet, így az nyomásnövekedés nélkül átáramlik a bolyler tartályán.

A melegítés során fellépő víz térfogatnövekedését a speciálisan az ilyen bolylerhez gyártott csaptelep egyenlíti ki, ahogy a csaptelepen keresztül kicsöpög a felesleges víz. Ezért az ilyen bolylereknél TILOS hagyományos csaptelepet használni mert azok nem eresztik ki a túlnyomást és teljes nyomás alá helyezik a bolyler műanyag tartályát ami ezáltal szét fog repedni.

Az ilyen bolylerek gyárilag el vannak látva elektromos vezetékkel és dugvillával így ezeket csak be kell dugni a normál kétszázhúsz voltos konektorba és már működnek is.

Kisbolyler beszerelésekor néhány alkatrészre van csak szükség:

– a vízmelegítő vízhálózathoz való csatlakoztatáshoz sarokszelep
– víznyomáscsökkentő
– a rögzítéshez csavarra és tiplire

Az ilyen vízmelegítók kaphatóak felső illetve alsó szerelésű kivitelben. A felső szerelésű a mosogató főlé, az alsó szerelésű a mosogatószekrénybe a mosogatótálca alá kerülnek beszerelésre. Tanácsos az ilyen bolylerek beszerelését vízszerelő szakemberre bízni aki szakszerűen garanciával felszereli a vízmelegítőt.

Családi vállalkozásunk vízmelegítő szerelési munkákat is vállal sok éves tapasztalattal, garanciával.
Minden álltalunk elvégzett munkánkra teljeskörű garanciát vállalunk!