Miért jó a víztisztító berendezés használata?

Miért jó a víztisztító berendezés használata?

Hogyha tiszta és klórmentes ivóvizet szeretnénk fogyasztani két lehetőség van számunkra:
– a csapvíz helyett palackos vizet fogyasztunk
– víztisztító készüléket szereltetünk.

A palackos víz hátránya, hogy költséges mert többszörösébe kerül a csapból folyó víznél. A másik nem elhanyagolható hátrány a cipekedés. Sokan több napra előre bevásárolnak palackos vízből és azt haza is kell vinni, ha emeletes házban lakunk akkor cipelhetjük fel még az emeletre is.

A tárolásra is oda kell figyelni, csak napfénytől védett, hűvös helyen ajánlatos tartani a palackból kioldódó anyagok miatt a palackozott vizet. Az üres PET-palackokat a szelektív hulladékgyűjtőhöz is el kell vinni. Ez is egy plusz feladat, nem beszélve arról, hogyösszességében napi több tonna hulladékot állítunk ezzel elő.

Néhány érv a víztisztító mellett:

Egészséges: A megtisztított, szűrt víz klórmentes, jó ízű, így jobban elfogyasztjuk a napi ajánlott vízbevitelt. A tisztított víz jót tesz a lakás növényeinek is.
Kényelmes: Nem kell üzletben megvásárolni, hanem az otthonunkban állítjuk elő így megkíméljük magunkat a hazacipeléstől és a plusz költségektől a napi bevásárlás folyamán.
Takarékos: Az otthon tisztított, szűrt víz sokkal olcsóbb a palackozottnál.

Most a konyhaszekrénybe beépíthető víztisztítóval foglalkozunk.

Ezeknél a készülékeknél a szűrőegység a konyhaszekrénybe kerül. Az ilyen típusok két-három szűrőházzal és a hozzá tartozó külön csapteleppel rendelkeznek. Ezeknek az árában benne van a beépítéshez szükséges minden alkatrész.

Milyen karbantartást igényel?

Hat havonta, vagy körülbelül háromezer liter víz tisztítása után cserélni kell a szűrőbetéteket. Az ilyen víztisztító ajánlott azok számára akik nem engedhetik meg a jelentősen drágább víztisztító készüléket, de minden nap tiszta vizet szeretnének fogyasztani és nem akarnak cipekedni.
Előnye: Használata kényelmes és takarékos,olcsó fenntartás
Hátránya: A mosogatószekrényből vesz el nem túl sok helyet.

Ozmózisos víztisztító készülék

Az RO szűrők három szűrőbetéttel rendelkeznek:
Egyik az aktív szűrőbetét. Ezeknél két fajtát különböztethetünk meg, egyik a granulátumos ami jobb, mert nagyobb a felülete, a másik a tömbös.
Kerámia betét: Ez nem engedi át az öt mikronnál kissebb szennyező anyagokat, például baktériumok, fonalférgek.
Kombinált szűrőbetét: Ez két lépcsős szűrőbetét. Az első nem engedi átaz öt mikronnál nagyobb szemcséket, ilyen például a rozsda, homok iszap. A második lépcső aktív szénszűrő réteg, ami eltávolítja a klórt, a szerves anyagokat, illetve lecsökkenti a fémtartalmát az ivóvíznek. Eezáltal jó íze és illata  lesz az ivóvíznek.
Vízszerelő vállalkozásunk minden típusú víztisztító, vízszűrő berendezést számlával, garanciával beszerel, több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.